Având în vedere apelurile telefonice primite de la locatari și președinți ai asociațiilor de proprietari cu privire la desfășurarea acțiunilor de dezinfecție pe părțile comune ale condominilor de către Primăria Arad, conform prevederilor Ordonanței Militare nr. 4/29.03.2020, ULAL Arad explică ce măsuri trebuie luate.
„Chiar dacă această acțiune va fi aplicată cu întârziere la nivelul municipiului Arad, datorită birocrației, rugăm președinții și administratorii să se implice și să colaboreze cu echipele care vor asigura dezinfecţiala fiecare asociație de proprietari. Fiecare reprezentant al asociației de proprietari va semna un proces verbal pentru acest serviciu efectuat. Recomandăm ca reprezentanții asociațiilor de proprietari să ceară o copie a procesului verbal și o copie a certificatului soluției de dezinfecție.
De asemenea, recomandăm reprezentanților asociațiilor de proprietari să solicite echipelor de dezinfecție să se legitimeze, pentru a se evita efectuarea serviciului de dezinfecție pe spațiile comune de către persoanele neautorizate”, a declarat Dorina Lupșe – președintele ULAL Arad.
Trimite articolul
Xnu e rau dar cand se apuca oare?
Doamna Lupșe , de ce nu face ULALA o lista pe date de executie, pe cartiere si condominii a echipelor contractate sa faca dezinfectia, si apoi exact ca in cazul actiunilor celor de la EON la intrarea in cladire sa fie afisat un fluturas de instiintare pentru locatari ? Administratorii ar trebui implicati in aceasta si in anuntarea prealabila a asociatiilor prin afisare in interiorul casei scarilor , de fel in exterior, pentru a fi prevenite actiunile infractorilor .
Cred ca inregimentare in ULALA si cotizatia lunara platita de-a lungul vremii de asociatii ar trebui sa includa si acest aspect.
Daca autoritățile au întârziat efectuarea dezinfectiei , asociatiile proprietarilor de la blocuri prin grija administratorilor puteau sa se mobilizeze sa faca ei aceasta dezinfectie mai repede, deoarece oricum au si ei astfel de obligatii, nu doar sa astepte sa vina administratia sa le faca. De cand nu si-au mai facut dezinfectii, dezinsectii si deratizari la blocuri? Si cetatenii care locuiesc la bloc au tot felul de obligatii si ar trebui, mai ales in astfel de situații sa fim mai responsabili, mai solidari si mai înțelegători, nu sa tot asteptam sa vina sa ne faca altii si da ne mai asumam si noi anumite sarcini. Intreb si eu la case cine vine sa ne faca, daca nu ne facem noi. Oare sa asteptam dupa cei de la administratie? Nu, tot noi cei care locuim la case ne indeplinim aceste sarcini si ne asumam acestea in calitate de cetateni ai acestui oras. Haideti sa fim mai responsabili, solidari si sa dam dovada de intelegere! Sa mai privim si in ograda noastra, sa nu tot aruncam vina pe altii! Va rog. Ar trebui sa invatam ceva din situatia actuala si sa devenim mai buni, mai ales ca cetateni ai Aradului.
-
Nu s-au mai facut dezinsectii de cand s-au imbolnavit si murit oameni.Este clar? Nu Dorina Lupse decide cine sa-si asume riscul unor eventuale intoxicatii.In ce priveste compozitia produselor,pentru cei care vor dezinsectii(oare cine face iarasi bani din toata initiativa?)pastrati un esantion sigilat,pentru a putea fi examinat produsul daca se intampla ceva neprevazut.Si cereti si un aviz toxicoligic.