Doar câteva zile au trecut între arestarea celor trei și trimiterea lor în judecată pentru furtul celor 414 tone de cupru în valoare de 2 milioane de euro dintr-un depozit din Curtici, recuperate ulterior de polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice. Un record pentru Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad. În 22 noiembrie, Florin Malița, Blăgău Voicu și Stanciu Simion erau aduși, în cătușe, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad. În 28 noiembrie, Tribunalul Arad era deja sesizat, de către Parchet, pentru a verifica legalitatea măsurilor dispuse de procuror, precum și pentru a verifica legalitatea rechizitoriului. Primul termen de judecată nu a fost deocamdată stabilit, dosarul aflându-se încă în camera preliminară.
Dacă Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad i-a luat doar câteva zile de la arestarea celor trei inculpați până la trimiterea acestora în judecată, cu depistarea acestora a fost puțin mai greu. Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au avut nevoie de două luni pentru a reuși să-i aducă pe cei trei în fața procurorului de caz. La câteva zile după furtul celor 414 tone de cupru, IPJ Arad a remis următoarea informare de presă: „La data de 21 septembrie, am fost sesizați despre faptul că persoane necunoscute la acea dată ar fi emis printr-o adresă de email fictivă o solicitare de a se livra, din depozitul unei societăți comerciale de pe raza localității Curtici, 414 tone bară de cupru, către o altă societate comercială. În baza solicitării, au fost efectuate 20 de transporturi de role bară de cupru către o altă destinație decât cea menționată în documente. În continuare, activitățile de cercetare privesc identificarea tuturor persoanelor implicate în săvârșirea faptelor penale mai sus amintite și stabilirea împrejurărilor în care cei bănuiți au procedat la comiterea activității infracționale. Sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, polițiștii arădeni au reușit recuperarea integrală a prejudiciului cauzat persoanei vătămate, în valoare de 2.000.000 € (414 tone cupru), fiind identificate atât mijloacele auto utilizate pentru transportul rolelor, cât și destinația finală a acestora”.
Atacul asupra lui Dragoman
Florin Malița a fost arestat preventiv inițial pentru atacul comis asupra lui Daniel Dragoman împreună cu Alin Iovănuț. Acestuia din urmă i-a fost înlocuită măsura arestului preventiv, în 29 noiembrie, cu măsura arestului la domiciliu, același lucru fiind dispus și în cazul lui Malița. Deoarece pe numele acestuia a fost emis, în 22 noiembrie, o nouă măsură privind arestul preventiv în cazul furtului cuprului, Florin Malița a rămas în arest.
Citiți principiile noastre de moderare aici!