Pe 26 octombrie, aceștia vor face curățenie în podul mănăstirii și al bisericii Maria Radna din Lipova, unde muncitorii care au lucrat la reabilitarea ansamblului arhitectural au lăsat în urmă un „mic dezastru”. „Vino cu cheful de muncă și dorința de a afla povești despre Basilica Maria Radna și orașul Lipova, iar noi venim cu poveștile pregătite, dar și cu saci de gunoi și mănuși”, sună îndemnul celor de la Asociația Turism Alternativ.
Pe lângă curățenia din podul Basilicii, participanții vor avea parte și de un tur al mănăstirii, un tur al orașului Lipova și o vizită la Muzeul Orășenesc Lipova, parte a Complexului Muzeal Arad. „De ce trebuie să facem asta? Pentru că muncitorii care au lucrat la restaurarea lăcașului de cult au lăsat în urmă materiale de construcții, ambalaje de mâncare, sticle de bere și alte gunoaie pe care nu s-au sinchisit să le coboare din podul clădirii. Iar celor ce slujesc acolo le este imposibil să curețe podul, așa că ne-am oferit să îi ajutăm”, spun organizatorii.
Plecarea din Arad se va face la ora 9, de pe platoul din fața Gării Centrale, cu mașinile personale. Cei care nu au mașină, însă doresc să participe la eveniment, sunt îndrumați să apeleze numărul de telefon 0724 362 434.
Evenimentul este organizat de Asociația Turism Alternativ, Școala de Turism Alternativ și Basilica Maria Radna. Asociația Turism Alternativ a fost înființată acum câțiva ani, cu scopul de a promova locurile frumoase din țară și străinătate, într-un mod diferit: „Un turism altfel, mai responsabil, mai axat pe protejarea locurilor pe care le vizităm”. Școala de Turism Alternativ este un demers al Asociației Turism Alternativ de a da oameni realmente pregătiți domeniului turismului, pentru că bazele oricărui lucru sustenabil și de durată încep cu educația și cu schimbarea mentalității.
Basilica Maria Radna a fost construită începând cu anul 1722, în urmă cu aproape trei decenii fiindu-i conferit titlul de Basilica Minor de către Papa Ioan Paul al II-lea. Ansamblul monumental este format din biserica propriu-zisă și din alte trei corpuri de clădire, toate monumente istorice și de arhitectură din secolele al XVIII-lea și al XIX.
Trimite articolul
XCurat sa faca cel ce a semnat receptia lucrarii!!!