VLADIMIRESCU. A fost aprobat spre finanțare un proiect de mare anvergură în comuna Vladimirescu, anunţă primarul Mihai Mag. Este vorba despre un parc fotovoltaic în valoare de 2,5 milioane lei, cu o putere instalată de 400 kW, putere care acoperă 70 la sută din consumul total al localității, în ceea ce privește iluminatul public şi energia necesară clădirilor instituțiilor administrației locale.
,,Ne bucurăm foarte mult pentru acest proiect. Astăzi, Primăria Vladimirescu cheltuie cu energia electrică aproximativ 700.000 lei/an, ceea ce înseamnă că vom face o economie de 500.000 lei/an, bani care vor fi redirecționați către investiții”, a declarat primarul din Vladimirescu.
În era tehnologiei și a preocupării pentru mediul înconjurător, conceptul de clădire verde a devenit o prioritate în dezvoltarea urbană durabilă. Orașele din întreaga lume încearcă să-și reducă impactul asupra mediului și să-și îmbunătățească eficiența energetică, iar comuna Vladimirescu a făcut un pas important în acest sens prin transformarea primăriei sale într-o clădire verde. Clădirea primăriei Vladimirescu este acum independentă din punct de vedere energetic, datorită panourilor solare montate pe acoperișul instituției care produc o putere de 31 kW. Aceasta înseamnă că primăria poate produce suficientă energie pentru a acoperi necesarul său de consum, fără a fi nevoie să depindă de surse externe. În parcarea din fața clădirii primăriei a fost instalată o stație de încărcare pentru mașinile electrice, care poate fi utilizată de toți cetățenii comunei gratuit.
Şi la Horia
Proiectul de reabilitare a școlii din Horia a obținut finanțare și este o prioritate pentru Primăria Vladimirescu, care dorește să ofere copiilor din comună condiții de învățare moderne și sănătoase. În cadrul acestui proiect de reabilitare, clădirea școlii va beneficia de independența energetică, prin montarea panourilor fotovoltaice pe acoperișul acesteia.
„Această soluție va asigura necesarul de energie al școlii, reducând astfel dependența acesteia de sursele de energie convenționale. Panourile fotovoltaice vor produce energie electrică din surse regenerabile, contribuind astfel la protejarea mediului și la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. În plus, în cadrul proiectului de reabilitare se va instala un sistem modern de încălzire, prin montarea pompelor de căldură. Această soluție va contribui la reducerea consumului de energie pentru încălzire și la creșterea eficienței energetice a clădirii”, ne-a spus Mihai Mag.
Administrația Primăriei Vladimirescu mai are în derulare două proiecte importante pentru îmbunătățirea infrastructurii educaționale: construirea unei grădinițe cu program prelungit în localitatea Horia și a unui nou corp de clădire al școlii primare de pe strada Horea din Vladimirescu. Ambele proiecte sunt prevăzute în așa fel încât se vor putea susține singure din punct de vedere energetic, folosind energia solară.
„Într-un moment în care schimbările climatice reprezintă o provocare globală, administrația comunei Vladimirescu oferă un exemplu de bune practici prin implementarea de soluții durabile și regenerabile pentru îmbunătățirea calității vieții tuturor cetățenilor din comunitate”, a conchis primarul Mihai Mag.
Trimite articolul
XInvestiție pentru pe Apa Sîmbetei . În TEORIE sună bine însă în PRACTICĂ o să ne alegem cu pierderi imense de bani și pînă la urmă totul o să fie aruncate la groapa de gunoi
-
Argumenteaza, te rog.