Condamnarea fostului vameş arădean Doru Ţica, dar şi a partenerului acestuia, Ştefan Mărunţelu, nu este pe placul nimănui. Publicaţia noastră a anunţat, în prima parte a lunii decembrie 2017, că arădeanul Doru Ţica a fost condamnat cu suspendare de către Tribunalul Timiş. „Condamnă inculpatul Ţica Anton-Dorel la o pedeapsă de 2 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. Suspendă sub supraveghere executarea pedepsei aplicate inculpatului pe o perioadă de 2 ani termen de supraveghere. Condamnă inculpatul Mărunţelu Ştefan la o pedeapsă de 2 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. Suspendă sub supraveghere executarea pedepsei aplicate inculpatului pe o perioadă de 2 ani termen de supraveghere”, se arată în decizia judecătorilor de pe Bega.
Numai că niciuna dintre părţi, respectiv nici cei doi inculpaţi şi nici Direcţia Naţională Anticorupţie-Serviciul Teritorial Timişoara, nu au fost de acord cu această sentinţă. Cei doi inculpaţi susţin că sunt nevinovaţi, aşa că au apelat decizia Tribunalului Timiş, sperând să obţină o achitare. De cealaltă parte, DNA crede că pedeapsa stabilită de magistraţi pe numele celor doi inculpaţi este prea mică faţă de faptele comise de ei. Pentru moment, termenul pentru judecarea acestor apeluri nu a fost stabilit, dar, cel mai probabil, dosarul va intra pe rolul Curţii de Apel Timişoara în primele luni ale acestui an.
Trafic de influenţă
Doru Ţica şi Ştefan Mărunţelu au căzut în plasa procurorilor DNA, după ce au vrut să intervină într-un dosar în care mai mulţi poliţişti de frontieră din Arad au fost trimişi în judecată pentru luare de mită. „În perioada februarie – aprilie 2017, inculpații Țica Dorel Anton și Mărunțelu Ștefan au pretins de la ruda unei persoane trimise în judecată pentru săvârșirea unor fapte de corupție (martor în prezenta cauză) o sumă de bani, neprecizată inițial, în schimbul căreia au promis că-și vor exercita influența asupra magistraților, în sensul înlocuirii măsurii preventive și obținerii unei condamnări în regim suspensiv de executare față de aceasta din urmă. Costul influențării judecătorilor urma să fie stabilit ulterior, după înlocuirea măsurii arestării preventive, inculpatul Țica Anton-Dorel declarându-se de acord cu suma de 25.000 euro propusă de martor”, anunţau procurorii DNA în luna iunie, când cei doi au fost trimişi în judecată.
Citiți principiile noastre de moderare aici!