Cvasul, preparat din malțul de secară și orz, normalizează procesele metabolice din organism, previne dezvoltarea microbilor nocivi și provocatori ai bolii, crește tonusul organismului și are un efect pozitiv asupra sistemului cardiovascular. Aceste proprietăți curative se explică prin prezența acidului lactic în acesta, a vitaminelor, aminoacizilor liberi, diverse zaharuri și oligoelemente.
În anul 1913 V.S. Sotnikov a confirmat dispariția din cvas a microorganismelor de Salmonella și salmoneloză. Dacă avem în vedere că, alături de oligoelementele din cvas se numără mai mult de 10 aminoacizi, iar 8 dintre acestea sunt esențiale, atunci valoarea cvasului devine și mai importantă. Nu întâmplător rețetele cvasului rusesc au stârnit interesul mai multor țări din Europa de Vest. La concursul internațional, ce a avut loc în anul 1975, în Iugoslavia de atunci, cvasul rusesc a obținut 18 puncte, iar celebra băutură Coca-Cola, cu regret, doar 9,8 puncte.
Cvasul trebuie să existe în fiecare casă și în permanență. Prezența cvasului în casele rușilor însemna bunăstare în casă, trăinicie și stabilitate în viață.
În acest mod întărim sănătatea, spiritul și viața de familie! Aceasta minunata bautura o gasesti numai la noi la magazinul de dulciuri si bauturi din Republica Moldova Bucuria,in incinta Galeriei comerciale Real de pe strada Calea Radnei 298 visavi de casele de marcat
Citiți principiile noastre de moderare aici!