Conform unei cercetări la nivel local desfășurată de Asociația Ofensiva Tinerilor, Centrul Europe Direct Arad și Inspectoratul Școlar Județean Arad, peste 37% din tinerii arădeni sunt victime ale cyber-bullying-ului.
În contextul strategiei „O Europă pregătită pentru era digitală”, sondajul, care s-a realizat pe un eșantion de 1039 de respondenți, a urmărit să observe cum influențează noile tehnologii interacțiunea dintre tineri și cum se raportează aceștia la ele. În acest context, sondajul a reliefat si percepția conform căreia băieții sunt mai potriviți pentru a studia materii ca informatica, cu 33% dintre respondenți afirmând acest lucru față de doar 2% care cred același lucru despre fete. În plus și profesiile din domeniul IT sunt considerate mai potrivite pentru bărbați, cu 25% din respondenți fiind de acord cu această afirmație, față de 11% care cred același lucru despre femei.
„Europa dorește să își pregătească cetățenii pentru un viitor digital durabil și mai prosper, centrat pe factorul uman, dar și convergență de gen în domeniu. Vedem însă că mai sunt destule provocări în acest sens la care trebuie sa ne adaptăm”, a declarat Adrian Hristescu, coordonator al Centrului Europe Direct Arad.
Conform enciclopediei libere Wikipedia, cyberbulyingul este „hărțuirea cu ajutorul calculatorului sau a telefonului mobil”. Hărțuirea are loc pe bloguri, pagini personale, forumuri, e-mail, SMS, MMS, agresiunea având uneori loc prin încărcarea unor poze sau imagini video pe Internet fără a ține cont de dreptul la viața privată a victimei.
Trimite articolul
XParintii sunt de vina. Am vazut parinti ce le pune telefonul sau tableta in fata si copilului de 4 luni. Nici macat nu sta in fund si fratele mai mare îi ține de urat cu tableta in fata. Sunt parinti care habar nu au sa creasca un copil. Daca le spun bunicii ca nu e bine se rastesc la ei ca asa-s vremurile si ei stiu mai bine.
O lume nebuna ! Nu mai poti sa-i spui piticului ca e pitic, grasului ca e gras, prostului ca e prost !
…si inca ceva: daca intru intr-o camera si lumea de acolo ma injura, ies !
Un oraș de USRisti…Prosti dar cu gura mare.
Scolile si autoritatile nu au reusit sa faca nimic nici impotriva bullying-ului obisnuit din scoli, nu stiu pentru ce mai fac studii despre “cyber”-bullying. Trebuie schimbata mentalitatea tinerilor, ca sa nu mai existe nici bullying-ul fizic, apoi dispare si varianta “cyber”. Apropo, autorii bullying-urilor sunt de obicei copii rasfatati din familii de doctori, avocati, etc… Fix in aceste familii lipsesc cei 7 ani de acasa. Degeaba au bani, cu bani nu pot da copiilor educatia din “cei 7 ani de acasa”…