Deși în ultimele luni au fost departe unii de alții, deși și-ar fi dorit să poată face, la fel ca în alți ani, o serbare de Crăciun și să-și ureze sărbători fericite unul altuia strângându-se în brațe, profesorii și elevii de la Școala Gimnazială Grăniceri s-au întâlnit prin intermediul „mesagerilor” lui Moș Crăciun.
„Chiar dacă am fost despărțiți fizic de frumoasa noastră școală, totuși, am fost împreună, ne-am putut vedea zi de zi. Ne-am putut întâlni, virtual, la ore, ne-am putut bucura măcar că suntem sănătoși și ne-am întristat când unul dintre elevii noștri era bolnăvior. Anul acesta facem Crăciunul cu tine, drag elev, cu tine care ai stat ore în șir în fața tabletei, cu tine care de mic ai învățat să respecți anumite reguli, cu tine care oboseai și poate îți doreai mai mult ca oricând să vii la școală, cu tine care doreai să-ți îmbrățișezi colegii și colegele”, spune Paul Krizner, directorul școlii din Grăniceri.
Consiliul profesoral, cu sprijinul unor oameni cu suflet mare – Consiliul Local Grăniceri, Rusmir Valentin, Țucudean Andreea Ramona, Urs Artenia, Birda Aurel lei și Universal Food Chișineu-Criș, reprezentat prin Gules Ovidiu – a reușit să umple sute de pachete cu fructe și alte daruri care să le facă celor mici sărbătorile mai frumoase.
„Acum, la ceas de sărbătoare, dragii noști elevi, când vă bucurați de venirea lui Moș Crăciun, de bradul împodobit, de mirosul cozonacilor și de darurile pe care le-ați primit, vă rugăm să primiți colinda noastră, să primiți îmbrățișările noastre și dragostea pe care v-o purtăm. Să vă gândiți că sunt și bordeie fără foc, sunt și copii pentru care Moș Crăciun este doar un vis frumos, dar neîmplinit și cel mai greu nu este să fii sărac ci să fii umilit de alții. Vă dorim dragi elevi, dragi părinți și dragi bunici să aveți parte de sărbători cu pace, de sărbători frumoase și binecuvântate, iar Nașterea Domnului Hristos să vă găsească uniți în familiile voastre și anul care vine să fie unul al revederii și armoniei și nu al răutății, pentru că am văzut cum este să trăiești departe de tot ce ne este drag, departe de Școală!”, încheie prof. Paul Krizner.
Citiți principiile noastre de moderare aici!