Pe internet. Dezbaterea organizată de Jurnal arădean pe tema trecutului, prezentului şi viitorului Ştrandului Neptun a născut pe pagina de internet www.aradon.ro o dezbatere şi mai aprigă. Sute de arădeni şi-au spus părerea despre motivele pentru care iubesc sau urăsc ştrandul Neptun, despre cauzele care au făcut ca baza de agrement, zona comercială să nu mai reprezinte un magnet pentru public şi clienţi, despre cum investiţiile au schimbat zona bazinelor – cândva fără trecere la arădeni dar, cum era de aşteptat, mai ales despre cei 2,5 lei pe care vizitatorii trebuie să-i plătească pentru a intra în zona comercială a ştrandului.
Dezbaterea de aici a fost mult mai radicală decât cea de la ziar, dar, din păcate, bucurându-se de “protecţia anonimatului” a fost condimentată cu fraze de nereprodus. Din cauza spaţiului insuficient, nu puteam reproduce în ziar decât câteva dintre părerile arădenilor, pentru a vă forma o idee şi a vă “incita” la dialog. Cel mai mare succes la comentarii l-au avut declaraţiile lui Florin Manta, consilierul fiind convins că nu cei 2,5 lei îi îndepărtează pe arădeni de ştrand.
Asteptăm pe mai departe părerile dvs AICI!
PĂRERI. “Niciodată ştrandul din Arad nu a fost deosebit pentru bazinele sale şi activitatea pe timpul zilei. Aşa există ştranduri şi bazine şi la Şofronea, şi la Curtici, şi la Dorobanţi mult mai curate, mai ieftine şi mai ales bazine cu apă termală!” (Anonim)* “Ştrandul a atras tinerii prin zecile de terase şi moduri de petrecere a timpului liber după terminarea programului de ştrand. Cu începere de la ora 18-19, până spre orele dimineţii. Zeci de mii de arădeni, orădeni, timişeni şi alţi turişti veneau pentru acest <FENOMEN> nemaiîntâlnit în alte locuri. Asta a distrus primarul şi asta a pierdut Aradul (Alt Anonim) * “Demontaţi gardurile că nu e închisoare! Când am plecat din România, singurul loc de care mi-a părut rău a fost ştrandul! Aţi făcut frumos în zona bazinelor, dar….aţi distrus farmecul nopţilor cu gardurile şi cu muzica până la ora 22 sau 23. Era singurul loc unde muritorul de rând putea să se relaxeze şi să se distreze puţin după stresul unei zile de muncă. PĂCAT!” (Anonim)
Mereu despre cei 2,5 lei
“Dacă plăteşti 2.5 lei, biletul de intrare e ca şi cum tai de pe listă un suc sau o bere…..poate singurul/a care ţi-o permiţi într-o seară” * “Taxa de 2,5 lei este una ilegală atâta timp cât comercianţii plătesc taxe şi impozite pentru a-şi desfăşura activitatea acolo, de aceea, ei ar trebui să ia măsuri, şi anume, să dea în judecată Primaria Arad” (Anonim)* “Pe cei mai mulţi dintre străinii (de oraş, dar şi din alte ţări) care au ajuns în Arad (…) i-am condus pe ştrand, considerând ca locaţia este reprezentativă pentru arădeni. Nimeni n-a înţeles de ce trebuie plătită taxa de intrare pentru cei care-şi doresc o plimbare şi petrecerea a câteva ore într-unul dintre localurile de acolo.
Ca urmare, consider că n-ar trebui să se perceapă taxa de acces către spaţiile comerciale, motivat de faptul că Primăria încasează atât comerciantul de pe ştrand, prin taxele şi impozitele pe care acesta le plăteşte, cât şi cetăţeanul care beneficiază de serviciile comercianţilor. Extrapolând, este sinonim cu o eventuală taxă pe care clientul ar trebui s-o plătească dacă alege să petreacă câteva ore pe o terasa deschisă de către localurile de pe artera principală a oraşului” (Ion)* “Dacă tot se zice că e mult 2.5 lei pe intrare pe ştrand, atunci să meargă la ştrand la Curtici, să plătească 10 lei intrare şi nu i se oferă nici măcar pe un sfert din confortul şi condiţiile pe care le are pe ştrandul din Arad. Oricum e mare diferenţa între ce e acuma şi ce a fost acum 3 ani, s-au făcut investiţii serioase, dar se şi văd rezultate” (Anonim)* “Arădeanul de rând se uită şi la 2,5 lei” (Anonim)* “Nu acei 2,5 lei te opresc să mergi pe ştrand. Te opresc frica de mârlani, muzică de proastă calitate, fumul de mici ca la bâlci, incultura. Personal nu frecventez bazinele, dar când merg pe ştrand, merg la căsuţe. Nu merg la niciunul dintre baruri, terase sau cafenele. Dacă vreau cafea, merg pe centru să o beau. Calitatea serviciilor e net superioară acolo. Repet. Comercianţii mă depărtează de ştrand, nu cei 2.5 lei plătiţi. Şi pe mine şi pe mulţi alţii” (Anonim).
Şi ora de intrare
“Cum să mai vină lumea pe ştrand când la ora 24 în weekend (specific în weekend) se opreşte muzica la terase. Lumea nu se mai distrează…pe cine deranjează muzica? Doar nu sunt locuitori în zonă, spre deosebire de centru. Ce atmosferă era pe ştrand acum 4-5 ani! Încă de când intrai era super. Acum lumea vine mai mult pentru bazine. Ar trebui să faceţi ceva în privinţa asta” (Anonim)
La Gyula?
“E o prostie să zici că din cauza preţurilor, lumea evită ştrandul! Şi dacă ar fi la modă, tot nu s-ar umple ştrandul! Lumea s-a scârbit realmente de comerţul şi serviciile româneşti. Toţi încearcă să te fure şi apoi să îţi râdă în nas. Şi cea mai cruntă palma pe faţa serviciilor o reprezintă Ştrandul de la Gyula. Nimeni nu se întreabă de ce toţi merg acolo, de ce dau aproximativ 80 lei/familie la intrare, de ce dau 7 lei pe halba de Dreher! Fiţi siguri că românii nu o fac din prostie, ci doar din lehamite faţă de ceea ce ţărişoara lor le oferă”. (Altul)
A.B.D.
Citiți principiile noastre de moderare aici!