TIMIȘOARA. Hotărârea Curții de Apel Timișoara (CAT), căci acolo s-a judecat apelul, a venit miercuri, 14 aprilie, și a fost postată pe portalul instanței. Aceasta a desființat în parte sentința atacată, numai cu privire la infracțiunea de trafic de influență în formă continuată. De menționat este faptul că în soluția pe scurt a CAT se arată că unul dintre judecătorii completului de judecată a făcut „opinie parţial separată în sensul respingerii apelului declarat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad şi menţinerii soluţiei de achitare şi pentru infracţiunea de trafic de influenţă în formă continuată”.
După ce Tribunalul Arad l-a achitat pe polițist, Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad a declarat apel. Miercuri, 14 aprilie, completul de apel din cadrul CAT a decis:
“Admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, împotriva sentinţei penale nr. 295 din data de 07.11.2019 pronunţată de Tribunalul Arad în dosar. Desfiinţează în parte sentinţa atacată, numai cu privire la infracţiunea de trafic de influenţă în formă continuată şi rejudecând, condamnă inculpatul Tălmaciu Cristian la pedeapsa de 2 ani şi 8 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată, prev. de art. 291 alin. 1 Cod penal, rap. la art. 6 şi art. 7 lit. c din Legea nr. 78/2000, cu aplicarea art. 35 Cod penal (actele materiale de la punctele 1 şi 2 rechizitoriu). Dispune suspendarea executării pedepsei de 2 ani şi 8 luni închisoare sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 3 ani”.
Polițistului îi revin și unele obligații stabilite de instanță, pe durata termenului de supraveghere, cum ar fi să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Arad la datele fixate, să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa, să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, să comunice schimbarea locului de muncă etc. Totodată, CAT i-a impus agentului de poliție ca pe parcursul termenului de supraveghere, să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii la Consiliul Local Arad sau Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad, pe o perioadă de 60 de zile.
“Menţine în rest sentinţa atacată. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din data de 14.04.2021. Judecător Mircea Creţu cu opinie parţial separată în sensul respingerii apelului declarat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad şi menţinerii soluţiei de achitare şi pentru infracţiunea de trafic de trafic de influenţă în formă continuată”, se mai arată în soluția pe scurt a instanței, postată pe portal.just.ro.
Potrivit unui comunicat de presă remis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad în ceea ce privește faptele polițistului, s-a stabilit că „din probatoriul administrat în cauză, în calitate de agent de poliţie, în cursul anului 2016, a intervenit în repetate rânduri pe lângă colegii de serviciu pentru ca aceștia să nu ia măsurile legale care se impuneau în diverse situații, față de persoane depistate în trafic care încălcau dispozițiile legale. Totodată, a fost semnalat faptul că există o <<practică>> constând în contactarea telefonică a agentului de poliție de către anumiți conducători auto, cărora le asigura protecția, în timp ce sunt verificați de către colegii inculpatului din cadrul Serviciului Rutier Arad și, prin diverse metode (efectuarea unui scurt apel telefonic pe postul telefonic al colegului sau discuția directă cu colegul, ori transmiterea de mesaje prin invocarea unei relații de rudenie ori prietenie între conducătorul auto verificat și inculpatul), agenții de poliție erau determinați de inculpat să nu aplice sancțiunile contravenționale constatate sau să procedeze la aplicarea unui avertisment și nu a unei amenzi, pretinzând remiterea unor bunuri sau servicii de la respectivii contravenienți”.
Trimite articolul
XDin cauza asta unii politisti au si tupeul sa faca ce fac , condamnari cu suspendare sau chiar achitari ! ….ia sa fii fost un simplu functionar cu toate aceste capete de acuzare in dosar , oare cati ani cu executare primea ??? La ce naiba sa fie surprins omul simplu , cand cei ce sunt platiti sa supravecheze la respectarea legii , sunt hoti , criminali , dileri de droguri sau fac trafic de tigari ???
Cei din Arad care au dat suspendarea sa fie dati afara atunci! Adica legea e diferita in functie de unde esti judecat!?
“Legea e la fel pentru toti” – ne minte statul… daca esti un simplu cetatean, te baga in puscarie pentru o gaina. Daca lucrezi la stat, suspendare pentru orice… pentru ce naiba mai platim taxe si impozite? Statul e mai rau decat mafia, macar aia iti ofera ceva pentru taxa de protectie… pe astia ii platesti si tot sa te infunde vor!
Nu-i spuneti politist . A fost un imputit de militian ., Si vad ca nici (in)justitiarii lui peste prajit nu-s prea grozavi , daca nu realizeaza cat rau pot face cei cu practici ca ale suspendatului , suspenda-i-as .
Nu e singurul politist care divulga datele secrete din dosarele penale.Mai exista si la PP Zabrani ag. Groza Marcel care a furnizat date dintr-un dosar fostului Primar care le-a furnizat mai departe. Omul legi a fost promovat in functia de sef de post dupa aceasta.isprava. Omul legi in loc sa respecte legea el o incalca pentru ca nu are pregatirea profesionala de politist si nici educatia necesara. Pe malul Muresului intre Neudorf si Balastiera Neudorf si-a construit o cabana fara autorizatie de constructie si fara sa fie propietar de teren doar ca el e mai presus de lege.Poate Corpul de control al Sefului de Inspectorat de Politie Arad se va sesiza sa verifice acest aspect si sa sesizeze Inspectoratul de Stat in Constructii.
-
fa o plangere si se sesizeaza, daca nu faci nu se sesiseaza. iar daca speri ca scri un coment pe arad on si cineva se sesizaza te inseli. Fa o plangere iar atunci sunt obligati sa se sesizeze.
-
Domnul Marcel cu basculele care distreuge drumurile cu supraincarcatura nici macar taxa de drum obligatorie nu isi cumpara pt ca e militian
La Arad sunt judecători care dau sentințe după prietenii și nu după lege! Adică polițistul intervine sa nu fie amendați, pe mine ma amendează unde nu e indicator ca sunt smecher polițiștii fiindcă știu ca judecătorii nu iau probele în considerare și dau srntintele după smecherii! Adică de exemplu pt un judecător ca să te facă e acelas lucru un indicator de direcție cu indicatorul de localitate ! Atunci te miri ca dau astfel de sentințe la Arad, Ch Criș și…. După ce lucra trei ore pe zi și vor lua pensii speciale pt astfel de munca calificata!