ARAD. În acest an şcolar, Liceul de Arte „Sabin Drăgoi” Arad este beneficiarul unui proiect Erasmus Plus, prin care 24 de învăţători şi diriginţi vor avea ocazia să îşi îmbunătăţească diferite competenţe care ţin de activitatea de consiliere şi orientare.
Proiectul „Metode inovative pentru diriginţi – o „altfel” de abordare a activităţilor extraşcolare/extracurriculare” a fost scris şi depus anul trecut şcolar, pe acţiunea-cheie a KA1 – Mobilităţi individuale a programului Erasmus Plus. Printre obietivele sale principale se numără îmbunătăţirea calităţii activităţilor extraşcolare/extracurriculare, dar şi a orientării şi consilierii prin prisma acestor activităţi, dobândirea de către diriginţi şi învăţători a unor noi competenţe, cunoştinţe şi abilităţi pentru o planificare şi organizare mai eficientă a acestor activităţi, dezvoltarea de noi parteneriate între şcoli şi/sau organizaţii de tineret din spaţiul european, cunoaşterea altor culturi şi îmbunătăţirea competenţelor lingvistice.
Liceul de Arte are doi parteneri în acest proiect, unul din Spania, MEP Europrojects Granada, şi unul din Portugalia, Associação intercultural Amigos da Mobilidade, care funcţionează ca organizaţii de primire pentru cele două fluxuri de participanţi la mobilitate.
Astfel, 12 învăţători şi diriginţi vor pleca în Spania, şi 12 în Portugalia, urmând să înveţe de la omologii lor cum anume organizează ei activităţile din sfera extraşcolară/extracurriculară. Profesorii diriginţi/învăţătorii care vor beneficia de acest proiect vor putea să analizeze mult mai pertinent nevoile de educaţie ale elevilor lor şi să realizeze mai eficient activităţi extraşcolare/extracurriculare în urma schimbului cu profesori care au dezvoltat astfel de activităţi de mai mult timp, şi care fac parte din sisteme de educaţie performante, exemple de bune practici la nivel european.
Pe parcursul acestei mobilităţi, participanţii vor dezvolta şi/sau îmbunătăţi următoarele competenţe: capacitatea de a-şi eficientiza activitatatea ca diriginţi/învăţători, conştientizarea unor noi metode şi practici de a organiza activităţile extraşcolare/extracurriculare, dezvoltarea iniţiativei personale a participanţilor în ceea ce priveşte activitatea de dirigenţie, cunoașterea unor noi moduri de inter-relaţionare cu membrii unei culturi diferite, îmbunătăţire în folosirea unei limbi străine, dezvoltarea de noi metode de comunicare în spaţiul european, îmbunătăţirea comunicării cu colegii profesori, dar şi cu elevii sau reprezentanţii comunităţii locale/regionale.
În vacanţa intersemestrială
Selecţia participanţilor din cadrul Liceului de Arte „Sabin Drăgoi” a avut deja loc, iar perioada de mobilitate va fi 1-12 februarie, în vacanţa intersemestrială.
Citiți principiile noastre de moderare aici!