Concursul se numeşte „Îmbunătăţirea cunoştinţelor despre Parlamentul European prin jocuri educaționale de simulare”, iar ţinta au fost elevii de peste 15 ani, care vor vota pentru prima oară la viitoarele alegeri europarlamentare. 200 de elevi din Iaşi, Slatina, Arad, Hunedoara şi Oradea au participat la concurs, iar câştigătorul din fiecare oraş va vizita Parlamentul European. La concursul organizat la colegiul arădean au participat 20 de elevi de peste 15 ani care au trebuit să simuleze o dezbatere asemănătoare cu cele organizate în Parlamentul European. Fiecare dintre cei 20 de elevi a fost repartizat prin tragere la sorți unui grup parlamentar, urmărind modelul existent la PE (4 grupuri parlamentare – PPE Popularii Europeni, S&D Socialiști și Democrați, CRE Conservatori și Reformiști și Verzii) urmând să personifice un anumit euro-deputat. Elevii au tras la sorți și tema pe care urmau să o expună. În urma dezbaterii organizate, juriul l-a desemnat drept câştigător pe elevul Andrei Toma, el urmând să plece în luna aprilie la Bruxelles pentru o săptămână.
De la „Ghiba” în Parlamentul European
De la „Ghiba” în Parlamentul European
Colegiul Naţional „Elena Ghiba Birta” Arad a fost selectat de Centrul Roman de Politici Enomice să participe la un concurs în urma căruia unul dintre elevi va vizita Parlamentul European.
Trimite articolul
XCele mai citite știri
România
Aproximativ 150 de persoane, majoritatea refugiaţi din Ucraina, au participat duminică la un protest organizat în Bucureşti, prin care s-au marcat 11 ani de agresiune rusă şi trei ani de la declanşarea invaziei la scară largă.
Mapamond
Papa Francisc, spitalizat cu pneumonie şi a cărui stare de sănătate se menţine critică, a spus, într-un mesaj pentru rugăciunea Angelus, că-şi continuă cu încredere spitalizarea şi tratamentele, potrivit AFP.
ARADON Sport local
CS Universitatea Arad va încerca accederea în play-off, între primele opt echipe.
România
Mai mulți parlamentari PSD și ai minorităților naționale propun, printr-o inițiativă legislativă depusă la Parlament, ca evaluarea anuală a performanțelor profesionale ale funcționarilor publici să cuprindă și verificarea, în scris, a cunoștințelor teoretice actualizate privind actele normative care reglementează activitățile acestora.
1
Citiți principiile noastre de moderare aici!