ARAD. Te uită cum ninge…în martie dar, între fulgi, minunate momente lirice la „Ziua Intenaţională a Poeziei”, oranizată, la sfârşit de săptămână de Liceul de Automatică „C. Iacob” (fost C.F.R.).
Primul punct a fost recitalul poetic, desprins din lirica românească şi universală în interpretarea unui grup de recitatori, purtând esarfele roşii şi cămăşile albe, simbolul Marţişorului, ceea ce ne-a condus, înspre al doilea uunct de reper, expoziţia de marţişoare şi de citate având ca tematică „Femeia, Iubirea şi Primăvara”.
De o profunzime intelectual-expresivă au fost toate momentele petrecute, fiind în stare să unească alte punţi de suflet între liceul gazdă şi cel din Vârşeţ. Oaspeţii au fost prezenţi cu şapte elevi şi sapte cadre didactice, între care cei doi directori, prof. Tamara Pesici şi Todor Groza-Delacodru. Sufletul manifestării a fost prof. Anca Demeter.
Salonul Gutenberg
După-amiaza a fost rezervată „Salonului Gutenberg”, moderatorul şi vinovatul, fără vină, fiind prof. univ. dr. Anton Ilica, care, în stilu-i personal, a facut o pledoarie pentru Poezia din cotlonul fiecărei femei, recitând, cu aplomb, din Blaga, Nichita, Vacărescu şi trecand, firesc, în revistă, pe cei prezenti: Naty, Ghiţă, Iulia, Lazar, Emil, Voica, Mira, Ioana, Nora, Doina, Romanţa s.a
„De fapt, nimic nu se poate realiza, fără credinţă şi poezie, astfel că, după un popas de smerenie la Mănăstirea Bodrog, popasul de la Salon, unde a fost distribuit ultimul numar al revistei, dar şi carti, sub formă de donaţii, ne-a delectat sufletele”, a concluzionat poetul-epigramist Todor Groza-Delacodru.
Muzică şi poezie
Atmosfera şi buna dispoziţie a fost creată de interpreta Marcela Iovescu dar şi de recitalurile poetice ale celor ce se regăsesc şi se glăsuiesc prin catrene.
„Suntem mai buni şi mai profunzi, prin faptul că românii unde se întâlnesc, petrec şi simt româneşte” (Anca Demeter)
Citiți principiile noastre de moderare aici!