Este povestea lui Salvo Lo Castro, italianul care a locuit 40 de ani în „Cizma” Italiei, iar de câțiva ani și-a făcut o nouă viață pe meleagurile arădene. A lucrat timp de 8 ani la Grand Hotel din Roma. Aici a gătit pentru celebrități ca Robert de Niro sau Anthony Hopkins. Apogeul l-a atins la Vatican unde a lucrat timp de 11 ani. A gătit pentru Papa Ioan Paul al II-lea, dar și pentru Georg Ratzinger, adică Papa Benedict al XVI-lea. A lucrat și pentru celebrul Silvio Berlusconi, fostul premier al Italiei dar și patron al celebrei echipe de fotbal AC Milan. Despre România nu știa nimic…
Dar a venit anul 2013, an care practic i-a schimbat viața cu totul. Printr-un prieten din Timișoara, italian și el, a ajuns în Vestul României. „Nu știam nimic despre România. Așa cum voi românii când vorbiți despre Sicilia ziceți că e Mafia, așa știam și eu despre știrile cu țigani de la televiziunile din Italia. În Sicilia nu este Mafia, Mafia mai mare este la Roma sau la Milano. Așa nici în România nu este vorba despre țigani, românii sunt oameni minunați, foarte calzi și prietenoși”, spune Salvo.
Cum prietenul său italian are o afacere în Arad, Salvo a venit aici. Acum, după cinci ani aici, sicilianul are o viață nouă și conducere o afacere, fiind managerul Restaurantului Picasso, din spatele Colegiului Național „Moise Nicoară”. A făcut din Picasso unul dintre cele mai bune localuri de la noi, dacă nu chiar cel mai bun. Picasso este pus în valoare atât de decor cât și de ambient, fiind un local în care mereu te simți bine primit. Iar rețetele sunt ale sale, Salvo fiind și bucătarul acestui restaurant.
„Nu iese nimic din bucătărie fără să văd eu. Îmi place bucătăria de mic, îmi place totul în bucătărie, să gătești este o artă”, spune el. L-a dus la Arad și pe Chef Cătălin Scărlătescu, cel cu care s-a împrietenit când a participat la emisiunea „Chefi la cuțite”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!