Arad. În ultimele zile, în Unitatea Primire Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad se observă o creștere a numărului de pacienți, în stare gravă, care prezintă diferite afecțiuni care impun intervenții chirurgicale de urgență. Potrivit oficialilor Spitalului Județean, este vorba despre pacienți care, deși prezintă simptome de boală de câteva zile sau săptămâni, nu se prezintă la spital până când durerea devine insuportabilă și drept urmare boala evoluează și dezvoltă forme mult mai grave care le pun viața în pericol.
”În ultima perioadă avem pacienți care se prezintă la spital cu forme evolutive avansate și stare generală gravă. Aceștia necesită intervenții chirurgicale imediate și mult mai laborioase. De asemenea, necesită mai apoi îngrijiri pe terapie intensivă iar perioada de recuperare este mult mai lungă decât în mod normal. Îi sfătuim pe concetățenii noștri să-și depășească frica, normală de altfel în această perioadă, și să se adreseze medicilor care le stau la dispoziție în vederea rezolvării problemelor de sănătate, înainte de apariția complicațiilor evolutive”, ne explică conf.univ.dr. Carmen Neamțu, medic primar chirurgie generală.
Internare în baza testului PCR
În secțiile din incinta sediului central al Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad sunt tratați pacienții care nu sunt infectați cu virusul SARS CoV-2, iar aceștia ajung să fie internați în aceste secții în urma efectuării testului RT-PCR. Până la sosirea rezultatului, pacienții sunt internați pe secții pentru suspecți.
”Unii dintre acești pacienți spun că evită să vină la spital de frica infectării cu virusul SARS CoV-2. Înțelegem această teamă, însă îi sfătuim pe cetățeni ca atunci când simt că ceva nu este în regulă în ceea ce privește starea de sănătate, să se prezinte la medicul de familie. Acesta le poate evalua problema de sănătate și îi poate îndruma mai apoi către un medic specialist. În clădirea principală a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, din strada Andrenyi Karoly, cu unele excepții, am păstrat secțiile non-COVID pentru ca arădenii cu alte afecțiuni să poată fi tratați în siguranță. Avem circuite separate, tocmai pentru a evita intersectarea pacienților infectați cu SARS Cov-2 cu pacienții cu alte afecțiuni. Din păcate, acest virus există și va exista de acum încolo însă nu trebuie să ne determine să neglijăm alte probleme de sănătate care pot duce la forme grave”, a precizat ec. Florina Ionescu, manager interimar SCJU Arad.
Trimite articolul
Xtrimiteti pacientii al medicul de familie doar ca acestia nu sunt specialisti si ca atare aprecierea lor poate fi uneori gresita, nu credeti?CA doar n-or fi oftalmologi sau ORL-isti sau,… sau cardiologi sau…..etc Si ei trimit pacientii tot la ambulanta doar ca se mai pierde ceva timp cu asta
-
Din cauza incompetentei și a faptului ca te lasa sa mori nu merg arădenii la Spitalul Județean. Ar trebui luate masuri împotriva asistentelor si a doctorilor incompetenți. La 1 deces pe secție sau si mai rău în Urgenta 10 % din salar, la al 2 – 20% si tot asa pana ramani fără salar sau îți faci meseria pentru care ai depus un juramant
-
alina:AI DOVEZI ? Dacă DA, de ce nu mergi mai departe? Asa de vorbit vorbe orice poate spune ORICE!
P.s. NU sunt cadru medical sau sa am vreun interes în sistemul sanitar! Dar am cunoștințe și nici vorbă de așa ceva !-
În tara asta totul merge pe pile si cunoștințe. Da am un deces în familie
-
Era vorba despre acele “sporuri de deces,cum le spui !
-
-
Vorbeam de tăieri de salarii
-
Tu esti prost rau 😤 stai mai bine culcat pe burta cind dormi sa nu te ineci. Tot sistemul medical din Arad cotizeaza financiar la bunastarea procurorilor si judecatorilor din judet. Numai minca rahat si abtinete 😂 nu uita dormi doar pe burta .
-
-
Nu neaparat frica ca ne imbolnavim acolo dar s-a dus vestea ca nu esti tratat cum trebuie sau esti declarat pozitiv doar pt.statistici.. Aveti noroc cei din spital ca va luati banii si nu aveti “materia prima” sa lucrati.
La judetean nu mai mergem de frica si la Ineu au interzis urgentele. Unde sa mergem sa ne tratam?
Nu de spital le este frică cât de felcerii care mișună pe acolo. Odată intrat acolo, chiar și sănătos, fără simptome, riști ori să nu mai ieși viu ori să ieși după ce suferi de numa. Riști să te infectezi notocomial, riști să nu-ți mai primești tratamentul pentru o boală cronică de care suferi, riști să fi tratat ca un cobai sau ca un nimeni. Mai ales că plicul cu șpaga de rigoare cu care erau obișnuiți nu mai ajunge așa de ușor în buzunarele felcerilor
Din cauza incompetentei și a faptului ca te lasa sa mori nu merg arădenii la Spitalul Județean. Ar trebui luate masuri împotriva asistentelor si a doctorilor incompetenți. La 1 deces pe secție sau si mai rău în Urgenta 10 % din salar, la al 2 – 20% si tot asa pana ramani fără salar sau îți faci meseria pentru care ai depus un juramant
-
Nu este bine nici 😜 gunoaiele incaseaza comisionul de la pompe funebre. Tarfele si borfasi in halate albe sint niste ticalosi ordinari
Coruptia si foamea de bani a personalului din spitalul judetean Arad te face sa il eviti.
Adica astia din linia 1 care iti cere sa iti cumperi fasa si leocoplast ca nu au…dar sa cumperi de unde zic ei……..
Sper ca blestemele aradenilor sa se prinda de spagangii din spitalul judetean….
De abia aștept să ieșiți în stradă….pt lefurile tăiate și pt sporul dispărut
Atunci vb….
Intri pe picioarele tale,de ieșit,ieși pe targa
Doamna dr. Neamtu, e foarte frumos ce ne spuneti dvs, dar personalul medical cand isi va schimba atitudinea vizavi de pacienti?? Cand vom fi primiti si noi cu un zambet discret, chiar si fortat, cu o vorba buna si putina blandete si compasiune? Fara urlete si istericale, cum se intampla in general. Traiul zilnic n-ar trebui sa mai fie o problema, dupa cresterile salariale din sanatate, atunci de ce atatia nervi si tres din partea personalului?
Voi toți politrucii care comentați,spuneți numele celui care vi-a cerut șpagă.În toate spitalele din lume există infecții nosocomiale,documentați-vă.Românul merge la doctor când nu mai poate.Dacă ai o afecțiune cronică și dorești să te operezi,românul nu concepe să fie programat peste 6luni-2ani cum se întămplă în țările “civilizate”.Căt despre incompetență cunosc cazuri concrete: Apendicită acută tratată o sâptămână cu Paracetamol în UK, deces cu sarcinâ extra uterină în UPU în SUA. Nu au primit șpagă?
-
IO: Diferența majoră este că celea sunt excepții, iar la noi este regula