Data de 11 ianuarie a fost declarată, prin Hotărârea de Guvern nr. 458/5 mai 2010, „Ziua Artei Fotografice în România”, aceasta fiind ziua de naștere a lui Carol Popp de Szathmári (1812-1887), recunoscut ca primul fotograf al României, un artist complex, pictor cartograf și un fidel documentarist al timpurilor sale, care a lăsat posterității o operă diversă şi extrem de bogată.
Pentru a aduce un omagiu trecutului, marcând prezentul, prin imagini-concept și imagini-document, joi, 11 ianuarie, începând cu orele 15, Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad organizează vernisajul expoziției de fotografie „Zori de viață” a tânărului arădean Cătălin Moisă.
În vârstă de 18 ani, Cătălin Moisă consideră fotografia drept „o artă a observației. Este vorba despre a găsi ceva interesant într-un loc obișnuit… Care este frumusețea fotografiei? A avea capacitatea de a surprinde momente din perspective diferite, de a le păstra și a le aprecia. Sunt tânăr, însă de multe ori mă întreb: Fotografia te poate face fericit? Iar răspunsul este: Da, cu siguranță! Fotografiile ne ajută să ne amintim trecutul, iar a fi fericit în prezent este să-ți amintești și de vremurile fericite din trecut. Sper ca viața să îmi ofere cât mai multe momente fericite pentru a le transforma în fotografii!”.
„Zori de viață” este titlul expoziției ce va fi prezentată iubitorilor de artă fotografică prin intervențiile d-nei profesor Claudia Hetco, a d-nei educator Ildiko Șerban, scriitor și om de cultură, alături de bibliotecar Maria Truța.
Evenimentul va include un interesant periplu în trecutul, prezentul și viitorul fotografiei arădene, alături de Mircea Octavian Boran, președinte al Asociației Foto Club Arad, într-un dialog activ moderat de prof. Ioana Nistor.
Iubitorii artei vizuale pot vizita expoziția de fotografie „Zori de viață” a tânărului arădean Cătălin Moisă, în perioada 11-21 ianuarie, în mod gratuit, de luni până vineri, între 09:00-17:00, în cadrul spațiului cultural de expunere, Artoteca Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” Arad (str. Gh. Popa de Teiuș 2-4, etaj I).
Citiți principiile noastre de moderare aici!