Cu ocazia Zilei Internaţionale a Alimentaţiei, la Liceul Teoretic „Mihai Veliciu” din Chişineu-Criş s-a desfăşurat o expoziţie culinară în cadrul căreia elevii din clasele a XII-a au prezentat produse gastronomice reprezentative pentru Italia, Spania, Grecia, India, Turcia şi China.
Astfel, atât elevii liceului nostru, cât şi cadrele didactice, au putut admira şi degusta celebrele salate şi iaurturi greceşti, faimoasele paste, pizza, tortellini şi lasagna italieneşti, gustosul orez chinezesc, mâncărurile condimentate ale Indiei sau paella specifică Spaniei. La capitolul dulciuri, produsele care au excelat au fost baclavalele, halvaua şi rahatul turcesc, precum şi rafinatul tiramisu italienesc. Elevii au improvizat o costumaţie specifică ţărilor pe care le-au reprezentat: am putut vedea turbane turceşti, sari indiene sau elevii au ales pur şi simplu să poarte haine în culorile steagurilor naţionale ale acestor ţări. Fundalul sonor a fost asigurat de muzica specifică acestor popoare, elevii au salutat în limba ţării pe care şi-au ales-o şi au arborat drapele. Domnul director Lipovanu Cosmin a considerat că activitatea de astăzi a fost de un real succes, deoarece elevii au aflat foarte multe lucruri interesante despre gastronomia europeană şi asiatică, iar noi, ceilalţi, ne-am putut delecta cu diferitele gusturi şi arome.
Activitatea a fost organizată de catedra de biologie reprezentată prin doamna profesoară Misarăş Loredana şi de consilierul educativ, doamna Badea Cristina.
Elevii au fost premiaţi de un juriu compus din profesori şi director adjunct care au ales cea mai bună prezentare a unui produs culinar şi cel mai gustos meniu. Toţi elevii au fost felicitaţi pentru munca depusă, demnă de titlul de Masterchef.
Nelida Purece,
clasa a XII-a UA
Citiți principiile noastre de moderare aici!