Arad. „În zilele trecute, polițiștii locali cu atribuții de protecția mediului au verificat modul de colectare a deșeurilor municipale în cartierul Micalaca, descoperind, în Zona 300, două situații de depozitare necorespunzătoare a unor deșeuri din construcții provenind de la lucrări executate la apartamentele de bloc. A devenit o practică transformarea platformelor menajere în depozite ad-hoc de deșeuri, prin depunerea unor saci de reziduuri din construcții pe lângă platformele gospodărești, în ideea, de altfel eronată, că prestatorul serviciului de colectare le va ridica odată cu gunoiul menajer”, informează Direcția Generală Poliția Locală. Ținând cont de gravitatea faptelor surprinse la fața locului, au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, una constând în avertisment scris și ridicarea deșeurilor depozitate neconform, iar cealaltă constând în amendă contravențională pentru nerespectarea prevederilor Regulamentului serviciului de salubritate a municipiului, în cuantum de 1.000 lei, cu obligativitatea ridicării deșeurilor și predării către depozitul conform, pe bază de bon justificativ. În cazul neconformării autorului și obligării administrației locale de a degaja zona prin firma de salubrizare a domeniului public, fapta poate fi încadrată la ”abandon deșeuri”, făptuitorul fiind pasibil de amenzi cuprinse între 10.000 – 20.000 lei.
Foto: DGPLA
Foto: DGPLA
Trimite articolul
XInvit organele (in)competente sa aiba in atentie si situatie de pe strada rasaritul,in spate la Profi,unde se depoziteaza materiale de constructie si altele,initr-o veseli ,vin masini din alte parti,in general noaptea; daca s-ar dori rezolvarea unor asemenea situatii,se pot monta camere de supraveghere si ar putea fi depistati nelegiuitii.Insa nu se dorete acest lucru,iar orasul ramane murdar pentru ca organele locale doresc acest lucru.
-
Cu toate ca prin contractul semnat ai voie sa arunci 1/2 mc de deseuri din constructii/persoana lunar, in Arad nu ai unde. Nici o masina de gunoi nu ridica nici macar 10 kg. Din aces motiv apar astfel de situatii.
-
Unde se duc, legal, mobilier, desuri de la coonstructii, Moloz ? Rugam sa se puna containere in cartiere.
Și totusi o intrebare. Dacă ai 10 saci de polietilenă cu deșeuri provenite din constructii , ce faci cu ei?
Poate ca ar vrea sa stie mai multă lume care e probabil in aceeași situatie
Unde sunt containerele pentru deseurile de constructii, mobilier etc. , similare ca la Timisoara ? Primaria nu e gandeste ca oamenii nu au unde sa-si duca astfel de deseuri ? Ce face ADI ? Doarme si ea ?
vrem containere pentru mobila veche, si moloz!!!! vrem sa intram in legalitate nu sa fim tratati asa sau sa ne trezim cu costuri imense!!!!
Eu zic ca mai bine ca in imagine nu se poate dar selectivvvvv