ARAD. În urmă cu 10 zile, designerul arădean Mirabela Frai era internată pe secția ATI de la Spitalul COVID din Grădiște. Arădeanca de 42 de ani era în stare gravă, cu ventilare non invazivă și cei care o cunoșteau lansau apeluri pentru donatorii de plasmă. Mirabela a reușit să treacă peste partea cea mai grea, însă de acum începe recuperarea. După două săptămâni, Mirabela Frai a mărturisit că a fost „luată de mână de ucigașul COVID, însă ținută în brațe strâng de Dumnezeu, familie, prieteni, cliente, un oraș întreg”.
„Covid-ul câștigase prima luptă”
„A fost o încercare grea pentru mine, am fost smulsă din lumea mea de basm în care – știți toate cele care mă cunoașteți – că trăiesc, o lume a frumosului, a artei, a comunicării cu Dumnezeu la fiecare pas. Am contactat virusul, am fost confirmată pozitiv de DSP și bineînțeles pe ideea că «spitalul ne omoară» am ales tratamentul la domiciliu, însă după mai bine de o săptămână starea mea se înrăutățea, am început să rămân fără oxigen și într-un final, nemaiputând respira, aproape de miezul nopții am chemat ambulanța … Atunci a fost momentul când panica se instalase. Covid-ul câștigase prima luptă. Au fost câteva ore grele în care starea mea se agrava accelerat, în câteva ore plămânii mei erau deja afectați peste 70% … A fost o noapte și o zi de infern pentru familia mea. Prietena mea Daniela Boit a reușit să unească echipe de medici din Arad și Timișoara, iar alături de prof. dr. Musta, asistenți și infirmiere de la ATI Grădiște, cu toții au luptat pentru viața mea!”, mărturisește Mirabela.
În perioada ce a urmat designerul arădean povestește că a fost „aproape inconștientă și nu realizam cât de grav este.
Nu știam dacă e zi, dacă e noapte. Știam doar că stau cu capul într-o mască care vrea să mă sufoce, să mă strângă de gât. Vedeam doar mulți oameni în jurul meu și nu înțelegeam nimic. Nu știu cât a durat acest haos din capul meu, însă în toată disperarea mea, prin acea mască, la un moment dat, parca am zărit un chip de înger, o prezență extrem de fină, de gingașă. A intrat în salon a reglat niște monitoare extrem de calmă și sigură pe ea, apoi s-a apropiat de patul meu, m-a prins de mână și m-a mângâiat, m-a rugat să mă liniștesc. Era doctorul meu cu chip de înger, dr. Izodora Matei. Începea să crească saturația”.
Lupta pentru revenire
Din acel moment, Mirabela Frai mărturisește că „l-am regăsit pe Dumnezeu”. Cât despre situația din spital, Mirabela punctează:
„Nu este nici pe departe adevărat ce se vorbește despre spitalul groazei din Grădiște. Acei asistenți, infirmieri, brancardieri te îngrijesc cu toată inima lor și cu toată dăruirea. Stăteau și ne dădeau cu lingurița mâncare, permanent veneau să vadă dacă suntem ok. […] Vreau să le mulțumesc pe această cale că au avut grijă de mine așa cum ar fi făcut-o familia mea!”
Încrederea în medici
„Tot ce aș dori să învățați din această experiență a mea este să aveți încredere în medici, în spitale, în asistente și infirmiere. Dacă nu stăteam atât de mult acasă nu ajungeam în stare atât de gravă, bineînțeles că nu există pădure fără uscături dar să învățați să înțelegeți că majoritatea cadrelor medicale fac tot ce le stă în puteri omenește să salveze vieți, nu să ia vieți. Chiar dacă am avut o fobie de spitale nu o voi mai avea niciodată. Spitalul mi-a dat o nouă șansă la viață și m-a ajutat să îmi continui frumoasa mea călătorie în lumea modei!”, conchide Mirabela Frai.
În recuperare
Momentan, Mirabela Frai este internată în cadrul Spitalului Județean Arad fiind în perioada de recuperare. Chiar și după externare, designerul va trebui să urmeze la domiciliu un tratament cu oxigen, dată fiind afectarea pulmonară foarte mare pe care a avut-o.
Trimite articolul
XSa-mi fie iertat, dar eu n-am auzit de doamna asta, nici de brand-ul Mirabel. Activa in alta parte, ca eu nu stiu nici magazine Mirabel in Arad.? Oricum, multa sanatate si putere sa-i dea Dumnezeu!
Să de-a Dumnezeu să te faci bine!! Informați-vă despre medicul pneumolog Flavia Grosan
Dumnezeu sa ne ajute pe toti suntem egali in fata bolii fara exceptii! Nu mai postati random cazuri ca sunt mii de bolnavi la Ati! Multa sanatate tuturor
Pai ala e spitalul groazei, oriunde dar nu acolo
Nu exista COVID!!!! Tovarasi hAUR-isti intrati va rog cat mai iute pe comentarii si demntati aceste ‘mizerabile demagogii”!! Probabil ca doamna are doar o simpla raceala! Cum zicea o tovarasa pe aici, trece cu o supa fierbinte!! Traiasca Ciocioaca cea intelighenta si tot poporul hAUR-ist!! Ceva comentarii si de la comunisti, hAUR-isti, “oculta mondiala’ pe aici? De abia le astept!!!
-
Zise mig29,un usr-ist bulangiu,dupa sedinta de epilat…
-
simpla raceala a zis werner, boule!!
ai trecut de la PSD la AUR, atat te duce capul?? -
Desi nu am avut Covid, cred ca exista si ca poate cauza moartea. Dar se mai si exagereaza. Iar daca pentru aceasta doamna s-a cerut plasma,inseamna ca nu e “doar o simpla raceala”. Dar probabil ca nu poti intelege asta pentru ca in vocabularul/comentariul tau apare des cuvantul “hAUR” si deci ce sa ne asteptam?!
-
Iar aparusi tu, smintitul cu Coreea de Nord ? Vezi ca vine Kim dupa tine sa te naturalizeze acolo…
Nu am auzit de ea
-
Conteaza ca nu ai auzit de ea? Daca auzeai, trageai fuga la spital sa donezi plasma?
-
Nici ea de tine,si e bine sa nu fi auzit nici noi de tine.
Problema nu este că oamenii nu cred în Covid, sunt extrem de puțin din ăștia, problema este că oamenii nu au încredere în spital și în ”protocoalele” care ucid oameni în spital. Oamenii s-au deșteptat, au văzut, au auzit, din presă, din cercul de rude sau prieteni, etc. că odată ajuns la spital bagă ”protocoalele” în tine. Nu interesează pe nimeni că tu poate ai și alte probleme de sănătate. Inteligenții care au dispus așa ceva cer doar aplicarea protocoalelor, nimic altceva. Îți întrerup brutal tratamentul care poate te ține în viață ani de zile, bagă ”protocoalele” în tine ca în gâsca pusă la îndopat, te sedează și te leagă de pat ca să nu poți să te împotrivești, nu poate lua nimeni legătura cu tine dinafară să spui cum ești și ce se întâmplă și în câteva zile sau chiar ore ai dat colțul. De Covid, cică. Asta este marea problemă. Iar dacă un medic, precum acea doamnă doctor de la Oradea, are curajul să spună altceva, să meargă pe o altă medicație decât ”protocoalele lui Arahat”, este chemată imediat la ordine, în fața Colegiului Medicilor. Asta este marea, marea durere. De aia oamenii stau până în ultima clipă acasă, de frica spitalului, a sedării, a legării de pat, a intubării brutale.
-
👍👍
În general, oamenii cred că, pe ei nu-i va atinge necazul, ci doar pe alții. Dar uite că, necazul lovește fără preaviz, pe oricine.
Dumnezeu s-o ajute să treacă peste acest moment nefericit!