ARAD. Ministerul Sănătăţii anunţă că a pus în dezbatere crearea strategiei de sănătate pe vestul țării. Cu această ocazie, Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, a mers la Timişoara, acolo unde s-a discutat despre această strategie.
„Se dorește planificarea și reorganizarea la nivel național a serviciilor de sănătate și trebuie să admitem că avem nevoie de ambele – și de o schimbare de atitudine, de viziune, dar și de o schimbare a felului în care se raportează la sistemul de sănătate publică ministerul, cadrele medicale, managerii din sistem, Casele de Asigurări de Sănătate, Direcțiile de Sănătate Publică. Consiliul Județean Arad este foarte interesat de această strategie. Construim trei spitale noi, un alt spital nou l-am dat în folosință cu câțiva ani în urmă.
Avem investiții în lucru în valoare de 220 de milioane de euro în sistemul de sănătate publică arădean. Doar valoarea Complexului Matern-Pediatrie este estimată la 115 milioane de euro.
De aceea, particip la dezbaterile din aceste zile, fiindcă este important pentru noi să corelăm schimbările din sistemul arădean de sănătate publică cu cele de la nivel regional și național. Și, nu în ultimul rând, să impunem un principiu al echității, ca pacienții din toate județele să beneficieze de servicii medicale de calitate în spitalele regionale, fără niciun fel de discriminare. Am cerut și conducerii de la Spitalul Clinic Județean de Urgenţă Arad și Serviciului de Management al Spitalelor să participe în cadrul proiectului”, a declarat Cionca.
Trimite articolul
Xde ce nu se renunta la trimiterile pe care le cerem medicului de familie pt a merge la un specialist?
de ce nu se renunta la acestea cand bolnavul doreste sa mearga la un specialist? Adica vrei sa mergi la un oftalmolog de ex. pt ochelari etc trebuie sa stai la coada la medicul de familie care sa-ti dea trimitere . De ce nu poti merge direct cu cardul de sanatate la oftalmolog, cardiolog ORL-ist etc ? .MF ori cum nu poate sa te ””rezolve” nefiind in domeniu. Trimiterile sa ramana la latitudinea MF doar cand el vede ceva deosebit la tine si considera ca e cazul sa mergi la vreun specialist. Asta e cu totul altceva
Fac unii asigurati coada la MF pt o trimitere cand totul se poate rezolva direct cu cardul de sanatate .Si asa trimiterile astea sunt inficiente pt ca trebuie sa platesti ca si cand nu esti asigurat . In baza trimiterii cica consultatia e GRATUITA (?!) adica nume prenume ce probleme ai etc .pana aici e gratis adica mai nimic , apoi ce urmeaza de ex. ecografie EKG , spirometrie ,etc le platesti din buzunar cca 2-400 de roni , deci alea nu mai sunt gratuite.Desfiintati trimiterile astea domnule ministru si incercati sa largiti un pic gama de consultatii in baza asigurarii. asa cum e si in vest unde un asigurat nu plateste NIMIC !
-
Pai, daca vrei, poti sa meri inde vrei fara nicio trimitere, si daca iti convine sa faci pe nababu’!