ARAD. Actori culturali din domenii ce au legătură directă cu Strategia Culturală a Judeţului Arad, dar și reprezentanți ai unor instituții care contribuie indirect la promovarea culturii s-au aflat într-un dialog concret cu asociația Civitta, cea care elaborează documentul aferent perioadei 2021-2027. Potrivit reprezentanţilor CJA, dezbaterile au fost organizate pe două grupuri de lucru: producții și servicii culturale, instituții educaționale și religioase, asociații profesionale, minorități și ONG-uri, respectiv un grup care au reunit actori din următoarele tipologii identificate pe parcursul proiectului: galerii, muzee, biblioteci, teatre etc.
Ionel Bulbuc, vicepreședinte al CJA, și Andrei Ando, director al Direcției Comunicare, Strategii și Administrație Publică, alături de consultanții asociației Daiana Ghintuială, Orlando Neagoe și Ana Petrescu au pledat pentru dialog, idei, colaborare și implicare în realizarea strategiei culturale a județului Arad.
„Intenția a fost de a obține un feed-back mai larg, de a primi, din partea tuturor celor prezenți, informații care să fie validate și incluse în documentul strategic final”, a declarat Ionel Bulbuc.
“Temele aflate pe agenda de lucru au fost dintre cele mai diverse, acoperind o paletă de aspecte considerate esențiale pentru cultura locală și pentru promovarea acesteia la nivel național și euroregional. Au fost scoase în evidență atuuri pe care județul Arad le poate folosi în completarea profilului cultural, insistându-se și asupra implicării caselor de cultură orășenești și comunale, ale căror reprezentanți sunt buni cunoscători ai culturii, tradițiilor valorilor locale”, au mai transmis cei de la CJA.
Consiliul Județean Arad a accesat fonduri europene pentru realizarea unora dintre cele mai importante strategii ale județului Arad. Este vorba despre Strategia de Dezvoltare 2021-2027 și strategiile sectoriale Cultură, Eficiență energetică. Valoarea totală a proiectului prin care se vor elabora aceste documente este de 466.480 de lei, iar contribuția proprie a Consiliului Județean Arad este de 2 la sută.
Trimite articolul
XDacă e Clabuc sau Bulbuc și HAndo ii clar, niet cultura! Mai lipsea Dorel, nu ala din reclama, Sinaci…. Jale cine face strategii culturale la Arad!!!
Ce strategioe culturala ?!? Parangheliile alea tiganizate maxim le numiti actiuni culturale ? Ati initiat festivalul de teatru de vara, dar fix atunci vremea nu permite statul in curtea aia inghesuita, unde se aud vecinii urland. Aveti un muzeu paraginit, intunecos prafuit, Aveti o Casa de Cultura cu doua sali de spectacol la Padurice , care ar permite sa aiba acolo si un amfiteatru de vara, Dar voi o lasati in paragina, sa o dati pesemne pt vreun comision gras primit de la careva, Ori o pastrati si pe aceea pt vreo secta cum ati facut cu cinematografele. Dar ne tot pisati cu daramatura muceda numita de voi Teatrul Vechi, detinut de vreun trantore caruia ii bagati cu seninatate banul public
Cine vine in orasul si judetul Arad nu are ce sa vada, nu are cum sa petreaca timp placut in vreun fel de nu vine cu masina. Nu sunt la ore decente mijloace de transport in comun care sa te ajute sa ajungi la vreun loc de interes, unica statiune balneo e in paragina totala, situri istorice nu sunt, cetatile Aradului, Ineului si Soimos sunt ca vai de ele, desi ar avea mai mult spatiu pastrat intreg decat altele din vestul tarii, cabanele de la deal nu mai sunt, sau au pus laba pe ele jmecherii , satul de vacanta de la la lacul Tuț a devenit proprietatea unui ONG sectar si nici nu ai nu ai cum sa ajungi acolo decat de ai masina. Ca sa ajungi in padurea Ceala si la rezervatie cu bicicleta ori pe jos, e adevarat act de curaj chiar de esti in grup, din cauza tiganilor si a murdariei deversate acolo si de-a lungul Muresului . Aud ca pe vremurile de trista amintire cum le spuneti voi, erau duminicile autobuze ce duceau doritorii chiar pana la Insula a Treia si mergeai unde voiai in Arad si imprejurimi fara teama de tigani si vagabonzi . Voi in vremurile atat de prospere pt voi ce ati facut pt Arad de e asa murdar si paraginit si fara perspectiva ?
Pt. revigorarea de urgență a actului de incultură, propun readucerea cătanelor și elevilor, frumos incolonați, în sălile filarmonicii, teatrelor și a cinematografelor.
Cultura in Arad este in coma
Mai bine rezolvati problema mare cu țiganii care locuiesc in centru (chiriasii primariei)apartamente primite in anii ’90si nu mai vor sa plece ,se muta generatii de țigani in ele,fut tot ecosistemul central(pe noi ,oamenii de rând,cu cultură),nu au grija de nimic…fură,se iau de oameni pe strada,mai ales in spatiile cu banci(p.ța Avram Iancu),face ti ceva cu ASTA!!!
Ne am săturat sa i vedem zilnic printre noi!
Ne am saturat sa fim agasați de țiganii borâți!
Ne am săturat sa locuim in plin centru la un loc cu țiganii!
Marițile chiriile,urmăriții,controlații mai des!