Este vorba de proiectul de hotărâre privind completarea şi modificarea Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Arad nr.439/2009, privind aprobarea “Regulamentului de atribuire/licitare a locurilor de parcare în parcările de reşedinţă din municipiul Arad”, care va intra în dezbatere publică marţi 11 decembrie, de la ora 15.00, în Sala 60 a Palatului Administrativ.
În textul hotărârii, Primăria indica că are de gând să completeze și să modifice în parte hotărârea CLM care aproba Regulamentul de atribuire/licitare a locurilor de parcare în parcările de reședință din municipiul Arad. Modificările vorbeau de modul în care vor fi atribuite locurile de parcare dintre blocuri, cine are întâietate și cine trebuie să mai aștepte, pe ce perioadă de timp se vor semna contractele de închiriere și când pierzi locul de parcare pe care le-ai licitat.
Municipalitatea dorea să schimbe regulile şi la perioada de închiriere a parcărilor dintre blocuri. Dacă până acum contractele se puteau închiria pe trei, şase sau 12 luni, propunerea de acum făcea referire la o închiriere pe o perioadă nedeterminată, cu posibilitatea de a fi reziliate unilateral cu o notificare prealabilă de 7 zile. Alte câteva reglementări legate de modul în care arădenii vor fi anunțați de licitaţii, de cine face parte din comisia de licitaţie şi cine gestionează situaţia era propuse şi ele a fi modificate.
Eliminarea?
E posibil însă ca nu aceste reglementări să fi dus proiectul în dezbatere publică, ci încercarea Primăriei de a simplifica lucrurile şi de a-i ocoli pe administratori. Municipalitatea avea de gând să scoată din calculele noilor reglementări asociațiile de proprietari și administratorii și să treacă la o relația directă cu proprietarii de mașini care își doresc un loc de parcare, probabil pentru că sistemul de acum nu dă roade.
Pedepse mai mari
Poate ar trebui amintit că în proiect se dorea înăsprirea pedepselor pentru cei care se vor parca pe locurile licitate de alţii şi care au deja dispozitivele de parcare montate şi activate. Dacă în acest moment, cel care parchează pe locul altcuiva este sancţionat cu ridicarea maşinii (pentru a cărei recuperare va trebui apoi să achite taxele de ridicare, transport şi depozitare), pentru viitor executivul propunea o pedeapsă în plus: amendă de la 100 la 200 de lei.
Citiți principiile noastre de moderare aici!