ARAD. Primăria anunţă organizarea unei întâlniri de dezbatere publică pe tema Regulamentului privind condițiile de utilizare a trotinetelor electrice închiriate prin intermediul unei platforme on-line, în regim self-service, pe domeniul public al Municipiului Arad. Dezbaterea va avea loc vineri, 3 februarie 2023, ora 11.00, online, accesând următorul link: https://us05web.zoom.us/j/81881917798?pwd=YU9IQStZMmU4M0dkZEpnNzcxTEhrQT09.
La dezbaterea publică online sunt invitaţi să participe toţi cei interesaţi: persoane fizice şi juridice, organizaţii ale societăţii civile, societăţi comerciale, reprezentanţi ai instituţiilor publice interesate, ai presei etc. Persoanele interesate să prezinte verbal propunerea lor în cadrul dezbaterii publice vor avea la dispoziţie 5 minute pentru prezentare. Aceste persoane sunt rugate să se înregistreze online la adresa de e-mail dezbaterepublica@primariaarad.ro sau direct la sediul Primăriei Municipiului Arad, Bulevardul Revoluţiei nr.73, Palatul Cenad, la Serviciul Relaţii cu Publicul, camera 5.
Ce se dezbate?
Proiectul de hotărâre supus dezbaterii propune reglementarea condiţiilor de utilizare a trotinetelor electrice închiriate prin intermediul unei platforme on-line, în regim self-service, pe domeniul public al Municipiului Arad, prevăzând reguli pentru utilizarea trotinetelor electrice închiriate pe domeniul public şi drumurile publice, stabilind obligaţiile operatorilor flotelor de trotinete electrice şi obligaţiile utilizatorilor de trotinete electrice închiriate de la operatorii de flote de trotinete electrice, cât şi procedura de aprobare a amplasării trotinetelor electrice de către operatori pe domeniul public şi regimul de sancţiuni aplicabile.
Ordinea de zi
Potrivit municipalităţii, dezbaterea va avea următoarea ordine de zi: 1.Deschiderea evenimentului (anunţarea temei și a ordinii de zi, prezentarea reprezentanţilor insituţiei, a procedurii şi a regulilor de desfaşurare a evenimentului); 2.Prezentarea succintă a motivaţiei şi a proiectului de act normativ supus dezbaterii publice (reprezentant al iniţiatorului, experţi sau specialişti care au participat la elaborare); 3.Prezentarea verbală de către cetăţenii interesaţi a propunerilor privind modificarea proiectului de act normativ supus dezbaterii publice; 4.Închiderea întâlnirii (prezentarea etapelor următoare în procesul de adoptare, cu menţionarea termenelor aferente).
Trimite articolul
Xam picat odata cu una de era sa imi rup fasul.
deci sa nu le mai vad.
De la 16 ani dreptul de a folosi trotinetele.
-
Sunt de parere ca numai cei cu permise de conducere sa aiba drept de folosire. Scopul sa fie o circulatie ecologica, sa elimine masinile, nu sa aiba copiii cu ce sa se dea. Oricum copiii fac prea putina miscare