Provocările bisericii în mediul online. Tipologii pastorale și atitudini misionare” organizate de Facultatea de Teologie „Ilarion V. Felea” din cadrul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad.
În prezența IPS, Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului, al rectorului UAV, Ramona Lile, al directorului Școlii Doctorale Interdisciplinare, Florentina Munteanu, decanul facultății, Cristinel Ioja a deschis lucrările conferințelor ce se vor derula pe parcursul a două zile.
„Este un moment de bucurie să fiu astăzi aici, împreună cu voi, și să transmit susținerea conducerii universității pentru toate acțiunile pe care Facultatea de Teologie le organizează. Teologia arădeană promovează un învățământ de calitate pentru care nu de puține ori am fost felicitată de înalți ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române. Un rol important în susținerea învățământului superior teologic îl are Arhiepiscopia Aradului, căreia îi mulțumim și de această dată, și care este alături și acum de facultatea de teologie și universitatea noastră ” a punctat, rectorul UAV, Ramona Lile.
„Două evenimente care plasează, din nou, facultatea noastră în centrul dezbaterilor teologice actuale. Este o bucurie să-i avem în mijlocul nostru pe invitații din străinătate, de la facultăți importante din Europa precum și pe cei din celelalte centre universitare din țară. Teologia din Arad este un centru recunoscut pe plan național și internațional al dezbaterilor în domeniul teologiei. Menirea noastră nu este doar de a păstra vie tradiția unui învățământ teologic în această parte de țară ci suntem chemați să răspundem provocărilor pe care societatea actuală le adresează bisericii și credinței ortodoxe” a menționat decanul Facultății de Teologie „Ilarion V. Felea” , Cristinel Ioja.
Directorul Școlii Doctorale Interdisciplinare, Florentina Munteanu a menționat importanța colaborării între studenții la licență, masteranzi, doctoranzi și cadrele didactice în ceea ce privește activitatea științifică iar acest eveniment, „reflectă pasiunea cu care fiecare dintre participanți se apleacă asupra activității de cercetare. Subiectele deschise în cadrul acestor dezbateri demonstrează adecvarea bisericii la vremurile în care trăim și mă bucur că Biserica caută și ne oferă răspunsuri la întrebările care ne frământă pe fiecare din noi”, a subliniat directorul Școlii Doctorale Interdisciplinare.
Parteneri ai evenimentelor, Arhiepiscopia Aradului, Facultatea de Teologie Ortodoxă din Atena, Academia de Teologie Creștină din Varșovia, cu susținerea Ministerului Educației.
Trimite articolul
Xcuriozitate
oare de ce popii se imbraca toti in negru si isi lasa barba?
Care-i faza că cel ce vorbește să nu poarte masca, dacă toți la un moment vor vorbi, ce prostie
Să spunem că această parte a credinței conduce preotul nu prin mistica care de fapt se releveaza cea ce ar fi fost ca loc ales dar numai in Israel Altarul adică in locul ales de mine ca sa nu va faceți alți puternici sau idoli sau ce are ca pornire altceva decât iubirea si cunoașterea faptelor pornite dintr-un gând normal si un devotament prin credință fapte ,drept corect cu Divinul ca si Creator si Puternic adica Tatăl,,,,, si cu cei din jurul nostru si fata de iubirea si caracterul acela care este bun ,îndelung răbdător si iartă pana la al miilea ne-am …….. e ma e de coplectat pe cel vinovat si pe cel nevinovat ii da trecere. Oooioooooo ce ce da da da. o credință care aduce multe binfacere celui drept si care are o minte aleasa a cuvântului si iinimi și binefacerile unei comportament si legi ale unei vieți pline de învățătura Amin Israel locul ales si ca sfantul si locul ales după perdea duce la procesul de a fi între mine si Elohim sau prin a respecta procesiune ca un simbol al faptelor care sunt aduse ca jertfa ,mulțumire ,iertare si sau ca dar de ispășire in care fiecare din aceste reprezintă starea unui om in fata celui care aducem închinare Da atenție ce si cine suntem prin aceasta arătați ca mintea voastră cunoaște unde sta puterea divina de acea preotul este pentru a da acel cuvânt ales ca primit sau ne primit acel animal sau greșeală prin conformarea la cea ce înseamnă drept si curat Aleluia Laudat fie cel binecuvântat Puternicul si cel ce are credință adevarata nu scrie ortdodox care în traducere aici este problema înseamnă adevărata credință credință ajunge la o un Conform de regulă în care să spunem așa ceea ce face sau ceea ce se spune nu se ajunge la cel drept judecător comun acord noi toți acești locuitori ai orașului suntem din mai multe ……Dar este ceva sigur Elohim este pentru cei care știu sa aleagă ca totuși iubirea si faptele noastre pornesc dintr-o inima puternica si o minte curată si ordonata!Aleluia
-
mă lasi?
Scuzați logica acestei scrieri printre rânduri că cei care au o inimă aleasă înțeleg ce am scris deși este o greșeală la cei care ați bine @ acolo adică subliniez de fapt doar cei care sunt buni sunt aleși adică trecuți nu și cei răi și cei buni sunt f au trecere nu nu nu ești o greșeală acolo cei care sunt aleși au trecere înaintea lui da și adică aleși prin ce prin prin faptele lor prin dreptatea care o arată prin dragostea lor dar nu mai presus de de de a fi corect da fi un omȘi de a respecta aceste drept pentru oricare dintre noi care avem de făcut o alegere în orice situație acești oameni au trecere și sunt binecuvântați pentru că urmăresc tot timpul ce este este corect nu neapărat bine pentru unu și rău pentru celălalt ceea ce este corect prin asta ne conduce mintea noastră să fim adevărați închinătorii adevărați oameni de de de rugători adevărați oameni care știu că o închinare aduce întotdeauna cuvântul și dreptatea în fața atotputernicului
-
Ce bine ti-ar prinde o lecție de ortografie…
-
Nu l-ar ajuta. Un creier nou, poate.
-
Oare și teologii o apără pe,,regina plagiatului”care a pătat grav învățământul aradean(si nu numai)???