Doar șase ne-au răspuns, iar dintre acestea, doar două au deja contractul semnat și acțiunile de dezinsecție programate. Curtici, Ineu, Lipova, Pâncota și Pecica sunt cele cinci orașe care au răspuns până acum solicitării noastre cu privire la informațiile legate de dezinsecția împotriva țânțarilor. Dintre acestea, Curticiul este singurul care a semnat deja contractul, având programate acțiunile de dezinsecție.
Ineul a transmis, prin Primăria Orașului, că „procedura de contractare a serviciilor de dezinsecție pentru țânțari este publicată în Sistemul Electronic de Achiziții Publice”. Primăria Orașului Lipova a transmis că se află „în curs de finalizare a documentației pentru încheierea unui contract de dezinsecție, urmând ca în cel mai scurt timp de la încheierea contractului, să stabilim un grafic de acțiune a serviciilor de dezinsecție de pe raza Orașului Lipova”. La Pâncota, în schimb, nici măcar procedura de contractare a serviciului nu a fost demarată. „Nu a fost demarată procedura de contractare a serviciului de dezinsecție, nefiind necesară până la această dată”, transmite primăria. Cât despre data preconizată la care se vor face stropirile împotriva țânțarilor, cei de la Primăria Orașului Pâncota au transmis că „Nu există o dată prestabilită, procedura de dezinsecție se va face doar dacă condițiile meteorologice, respectiv amploarea și deranjul o va impune”. Așadar, la Pâncota se va face dezinsecție doar în cazul în care vor apărea țânțarii, nu și preventiv.
La Pecica, primăria a transmis că este „în căutarea celei mai avantajoase oferte, urmând ca până la sfârșitul lunii să realizăm dezinsecția”. Conform reprezentanților instituției, se are în vedere stropirea aeriană împotriva țânțarilor și căpușelor.
Una dintre cele două primării care ne-au transmis că deja a semnat contractul pentru acest serviciu este cea din Curtici. Contractul a fost semnat cu SC ADS-Stop Detox SRL, valoarea acestuia fiind de 83 de mii de lei fără TVA. Conform răspunsului semnat de viceprimarul Dan Doba, „Prima acțiune de dezinsecție din anul 2021 se va efectua în perioada 14-16 iunie”, urmând ca în lunile iulie-august, în funcție de condițiile meteorologice, să fie efectuate alte două acțiuni de dezinsecție, contractul semnat cu firma menționată având prevăzute trei acțiuni de dezinsecție ambientală.
Cealaltă primărie cu contract semnat deja este Sântana. Contractul a fost semnat pe 21.05.2021, cu SC Alexis Green Serv SRL, valoarea acestuia fiind de 50.150 de lei. Prima dezinsecție va fi la finalul acestei luni, iar cea de-a doua în luna august.
Așteptăm cu nerăbdare și răspunsurile primăriilor din Chișineu-Criș, Nădlac și Sebiș!
Trimite articolul
XDa misto, altii pot si au si banii necesari….. Targusorul portocaliu cu padurarul sef in frunte,,,,, apropo cand citim CV-ul dansului pe pagina primariei?, nu are banii necesari pentru dezinsectie, normal la ce taxe platim nu meritam sa ne putem bucura de gradina cei care au, sau statul la o poveste pe banca din fata blocului….. Rusinica,,,,!!!! Administratie de portocaliu barat !!!!!!
Primăria din Pâncota de cascadorii rasului…