Reacția vine înainte ca recent constituita comisie medicală, formată din cinci colegi de-ai lor, să se pronunțe pe subiect. Până la urmă, în pofida datelor prezentate de noi, specialiștii sunt cei care pot spune cu certitudine, sub semnătură, dacă există suspiciuni cu privire la cantitățile consumate în pandemie, fapt precizat de noi încă de la început.
Până la lămurirea situației, vă prezentăm integral „dezvăluirea” semnată de către 11 medici ATI, fără a-și trece însă și numele complet în dreptul semnăturii. Menționăm că eventualele erori de redactare le aparțin.
“Dezvăluirea misterului fiolelor de morfină ,
Ca urmare a numeroaselor articole apărute în presă, a afirmațiilor Directorului Direcției de Sănătate Publică ,Dr. Timiș Horea și suspiciunilor onoratei Conduceri a SCJU Arad, Director Medical Interimar Dr. Timiș Lenuța ( soția Dir. DSP Horea Timiș) și D-nei Manager Interimar Ec.. Ionescu Florina, referitoare la consumul de stupefiante pe secțiile ATI ale SCJU Arad, noi, medicii ATI ai aceluiași Spital, ținem sa facem următoarele precizări pentru a clarifica aceasta situație de suspiciune și acuze la adresa corpului medical , situație repetitivă , devenită obișnuință din partea acelorași personaje care, deși nu au o pregătire medicală de specialitate sau nu au deloc pregătire medicală, abordează situații și teme medicale care ii depășesc profesional.
În cadrul SCJU Arad sunt două secții ATI ( ATI I și ATI II ) și două compartimente ( ATI III și ATI IV ) cu activitate similară dar profile diferite.Pe perioada pandemiei secția ATI II și compartimentul ATI IV au tratat pacienți covid pozitivi care au necesitat îngrijiri de Terapie Intensivă, aproximativ 500 de pacienți compartimentul ATI IV și aproximativ 600 de pacienți secția ATI II, pacienți care au necesitat ( marea majoritate ) ventilație mecanică noninvazivă și/sau invazivă.
Pentru o bună complianță a pacienților la ventilația mecanică, este necesară sedarea acestora, sedare care se poate face cu mai multe tipuri de substanțe opioide/hipnotice în doze variabile în funcție de greutatea pacientului, pragul de sensibilitate, stare de conștiență sau comorbidități.
Dozele se calculează în mg/kgc și nu în mililitrii așa cum se insinuează în unele articole ( citat: maxim 20 ml/zi/pacient ). Și dacă maximul ar fi de “ 20 ml/zi “aceasta ar însemna 20 de fiole/zi/pacient, adică 400 mg/zi/pacient, nu 6 fiole cum se invocă în unele articole.
La un calcul sumar, conform ghidului din 23 decembrie 2010 privind sedarea și analgesia la pacientul critic emis de Ministerul Sănătății, dozele variaza intre 0,07 – 0,5 mg/kgc/h. De exemplu, la un pacient de 90 kg se pot folosi între 6,3 mg/h și 45 mg/h, adică între 151,2 mg/zi și 1080 mg/zi. Ținând cont că, o fiolă de Morfină are 20 mg și conține 1 ml, pacientul nostru de 90 kg poate fi sedat cu 7 până la 50 de fiole de Morfină pe zi.
Dacă calculăm la un număr mediu de 7 pacienți ventilați mecanic într-o zi avem nevoie de minim 49 fiole, respectiv maxim 350 de fiole de Morfină pe zi.
Așazisele discrepanțe de consum al morfinei între secțiile ATI II și ATI IV, rezultă din tipul de substanțe folosite pentru sedare, numărul de pacienți ventilați mecanic invaziv sau noninvaziv și durata medie de spitalizare.
Având în vedere că paturile de Terapie Intensivă au fost ocupate la capacitate maximă în aproape toată perioada pandemiei, consumul de stupefiante este mic raportat la dozele recomandate în ghid.
De exemplu, la un număr de 7 pacienți normoponderali sedați continu cu o doza medie de 0,25mg/kgc/h pe o perioadă de 15 zile, sunt necesare aproximativ 2835 de fiole Morfină.
Consumurile declarate public de așazișii analiști și vizionari ai sistemului de sănătate arădean, dovedesc că pacienții tratați pe secțiile ATI ale SCJU Arad, au primit dozele minime de sedare și au fost tratați cu profesionalism conform ghidului național în vigoare.
Sigur că pentru amatori și necunoscători, 6000 de fiole de Morfină reprezintă o cantitate uriașă, care poate stârni reacții emoționale necontrolate, dar noi, profesioniștii, nu am făcut decât să respectăm ghidurile terapeutice în vigoare, utilizând doze minime pentru obținerea efectului maxim.
Mortalitatea ridicată a pacienților diagnosticați cu covid 19 se datorează impactului devastator pluriorganic al virusului SARS COV 2 asupra organismului precum și comorbidităților asociate , nicidecum sedării excesive cum se scoate in evidență in presă.
Referitor la consumul “ crescut “ de Fentanyl (în opinia neavizată a unor personaje ) din cadrul secției ATI I comparativ cu celelalte secții, facem precizarea că , pe perioada pandemiei, peste 90% din intervențiile chirurgicale s-au desfășurat în cele 11 Săli de operație ale Blocului Operator din Sediul Central deservit de secția ATI I , iar Fentanylul este opioidul de elecție folosit în anestezie.
Aceste subiecte artificial create, doar pentru senzațional, fără profesionalism și fundament științific, fără o analiză anterioară abordării lor, nu fac altceva decât să distragă atenția de la adevăratele probleme ale Spitalului, continuând politica de defăimare a corpului medical și subminare a încrederii pacienților în serviciile medicale oferite de corpul medical al SCJU Arad, aducând grave prejudicii materiale, morale și de imagine a sistemului sanitar arădean.”
Trimite articolul
XOricum in mintea nebuna a unora gen maniaco-depresivul anormal nu conteaza ce zic cei din domeniu conteaza ce zic cretinii asemenea lor.
-
Da ca sleahta asta de hoti sigur spune adevarul, doamne cat de prost esti, te crezi in kolhoz?
-
Alt zguduit maniaco-depresiv😨
-
🤣🤣🤣
-
-
Criminali cu buna stiinta , au infectat intentionat oamenii in spital , cel mai mare focar de Covid , si apoi direct pe contract cu KUKi pt bani. Unii intre ei stiu mai multe , bine ar fi sa si vorbeasca . Te mai miri ca lumea e sceptica la tot ce spun . Cum dracu sa lupti cu o pandemie cand esti sabotat de cei care trebuie sa ia masuri.
-
Metoda engleza. Baga pe batrani la spital, ventilator, dupa aia baga morfinul, diazepamul si la revedere.
-
Cel puțin e un pic mai umană decât metoda rusă: “sinuciderea” de pe geamul de la etaj cât mai sus
-
-
La fel ca Pandemia spaniolă de gripă din 1918, a fost în mod clar răspunsul medical premeditat care este responsabil pentru rata ridicată a mortalității în rândul persoanelor în vârstă și a celor cu comorbidități multiple. În 1918, combinația mortală de aspirină și morfină a contribuit la moartea a peste 100 de milioane de oameni din întreaga lume. Astăzi, atât ventilatoarele, cât și sedarea intensă au fost utilizate în mod sistematic în spitale pentru a ucide nenumărate victime ale COVID-19.
Si cand te gandesti ca Ioneasca ameninta voalat lumea de pe diverse retele sociale, sau pe cei care fac postari sub orice fel
ca ii va da in judecata. Comunisto! Ai auzit de dreptul constitutional la libertatea de exprimare? Mare manager de spital…unde-o fi facut studiile manageriale? Or fi facute pe bune, sper… ca e destoinica nevoie mare :))
Sa va ia dracu de criminali ordinari ce sunteți!! Sa ajungeti in smoală acolo jos sa fierbeti ca ati omorat oamenii cu buna știință!! Auschwitz 2 a fost Spitalul din Gradiste!!! Oare cate mai ies la iveala gunoaie de oameni ce ati ucis fara mila persoane dragi noua, prieteni, rude, cunoștințe!! Jeguri din prima linie!!
Este curios ce se intimpla cu aceasta libertate de expresie a unora.S-a ajuns ca profesori de fuga sa dea lecții de medicina,ca unii ce se cred corifei ai dreptății in roba sa dea probe de actorie pe diferite canale media,și ăsta intr-o perioada în care starea sănătății populației a scăpat de sub controlul unor instituții și ele depășite. Unul din efectele acestei pandemii care nu a luat sfirsit.
Cum a fost o perioadă neagră pentru medici din cauza pandemiei se pot scoate bani și din tratamente fictive că suntem pe primul loc U.E. la șpaga din sănătate .
medicii ATI ai aceluiași Spital, ținem sa facem următoarele precizări pentru a clarifica aceasta situație de suspiciune și acuze la adresa corpului medical , situație repetitivă , devenită obișnuință din partea acelorași personaje care, deși nu au o pregătire medicală de specialitate sau nu au deloc pregătire medicală, abordează situații și teme medicale care ii depășesc profesional.
aveti dreptate,indivizi numiti pe functii dupa niste merite imaginare,incompetenti si dobitoci nu pot sa traiasca altfel decit improscind cu noroi,
,Dr. Timiș Horea și suspiciunilor onoratei Conduceri a SCJU Arad, Director Medical Interimar Dr. Timiș Lenuța ( soția Dir. DSP Horea Timiș) și D-nei Manager Interimar Ec.. Ionescu Florina,
da ma baieti lamuriti-ma si pe mine care e chichirezul cu limba intre bucile prostovanilor?auzi tu,onoratei conduceri,rahat,da e de bine,se pare ca v-ati cam saturat de lepre,mai vorbiti ca aveti ce
Adevarul ca la AȚI 1 si2 sunt niște caractere jegoase dar v au dat super clasa cu acest raspuns