Liceul Teoretic Sebiş din judeţul Arad a organizat, recent, Concursul Regional Transdisciplinar „Ştiinţa, Arta şi Economia – Dialoguri transdisciplinare, aflat la a treia ediţie. Concursul a fost organizat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad, Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad – Facultatea de Ştiinţe Economice, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională şi Primăria Oraşului Sebiş.
Concursul a fost inclus în Calendarul Activităţilor Educative Regionale şi Interjudeţene (CAERI) 2016, poziţia 96 şi a avut ca scop abordarea transdisciplinară a cunoştinţelor dobândite pentru formarea competenţelor necesare orientării elevilor spre o profesie de succes în viață.
Evaluarea lucrărilor înscrise în concurs s-a făcut pe secţiuni şi pe cicluri de învăţământ de către un juriu de specialitate format din reprezentanţi ai partenerilor şi din cadre didactice. Aprecierea lucrărilor s-a făcut pe baza unor criterii de evaluare stabilite în concordanţă cu cerinţele din regulamentul de participare.
Două secţiuni
Concursul s-a desfăşurat în două secţiuni:
În prima secţiune s-a desfăşurat concursul de fotografie şi creaţie plastică (desene, grafică, picturi) cu tema „Frumuseţea plaiurilor natale”.
La concursul de fotografie au participat elevi din ciclul gimnazial şi liceal, iar la concursul de creaţie plastică au participat preşcolari şi elevi din ciclul primar şi gimnazial din ţară, precum şi elevi din Serbia şi din Franţa.
Cu cele peste 350 de lucrări ale participanţilor s-a amenajat o expoziţie care a fost vizitată de elevi, cadre didactice şi invitaţi, lucrările preferate putând fi votate de către vizitatori. Pe lângă premiile acordate de juriu, lucrările cele mai votate, pe secţiuni şi cicluri de învăţământ au primit premiu de popularitate.
La secţiunea a II-a a avut loc un concurs de referate cu tema „Dialoguri transdisciplinare”.
La această secţiune au participat elevi din învăţământul liceal din 10 judeţe. Direct au fost prezentate 14 lucrări din 43 înscrise la această secţiune. Lucrările au abordat teme interesante, interdisciplinare sau transdisciplinare din toate domeniile: informatică, fizică, chimie, electromecanică, matematică, educatie fizică, economie, biologie, educaţie rutieră ,educaţie antreprenorială, ş.a.
Lucrările au fost premiate, pe secţiuni şi pe cicluri de învăţământ, urmând să fie publicate într-o revistă electronică.
Cele peste 400 lucrări şi participanţi arată că tema propusă de organizatori a fost o temă de impact în educaţie.
Proiectul educativ propus şi derulat la Liceul Teoretic Sebiş şi-a atins scopul şi obiectivele, fapt dovedit prin numărul mare de elevi şi cadre didactice implicate şi prin diversitatea temelor abordate.
Coordonatorii proiectului au fost prof Costea Angela Delia – directorul Liceului Teoretic Sebiş şi prof. OarceaViorica – coordonator de proiecte şi programe educative la Liceul Teoretic Sebiş.
Citiți principiile noastre de moderare aici!