Coralia Adina Cotoraci, rectorul UVVG şi prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele Universităţii, a primit,zilele trecute, vizita prof. univ. dr. Felix Unger, preşedintele Academiei Europene de Ştiinţe şi Arte din Salzburg (Austria) şi preşedinte al Universităţii Alma Mater Europaea (AMEU).
Academia Europeană de Ştiinţe şi Arte are mai mulţi membri câştigători ai Premiului Nobel, inclusiv pe fostul Papa Benedict al XVI-lea şi realizează proiecte de tip educaţional şi medical la care participă specialişti internaţionali din mai multe domenii, care sunt supuse periodic aprobărilor Comisiei Europene.
Prof. univ. dr. Felix Unger, preşedintele Academiei Europene de Ştiinţe şi Arte, a subliniat că motivul pentru care a fost iniţiată Academia a fost acela de a lărgi sfera de cunoaştere şi de educaţie. „Spiritul Academiei pune la baza interdisciplinaritatea ca esenţă a colaborărilor, care sunt transnaţionale”.
Referitor la vizita făcută la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş”, Excelenţa Sa, prof. univ. dr. Felix Unger a precizat: „Îmi face mare plăcere să mă aflu la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş”. Consider că Universităţile private au o contribuţie majoră în realizarea învăţământului european şi sunt deschise către cercetare şi informare, contribuind la formarea reţelei europene despre care discutăm astăzi, o reţea europeană deschisă populaţiei şi comunicării. Pentru aceasta suntem aici, să împărţim acest concept de informare şi comunicare a tot ceea ce înseamnă reţeaua europeană”.
Prof. univ. dr. Felix Unger, care are la bază chirurgia cardio-vasculară, a subliniat: „Am avut discuţii importante şi cu colegii de la Facultatea de Medicină, Farmacie şi Medicină Dentară cu care am împărtăşit concepte noi în educaţie şi medicină. Suntem absolut convinşi că misiunea noastră şi scopul nostru ca şi medici şi cadre didactice este acela de a forma cadre tinere”.
Prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, a declarat că UVVG este membră a Academiei Europene de Ştiinţe şi Arte de câţiva ani, iar colaborarea cu prestigioasa Academie din Salzburg s-a bazat pe învăţământul medical şi pe strategia Dunării. „Începând cu vizita d-lui prof. univ. dr. Felix Unger la Universitatea noastră, am împărtăşit un nou concept despre învăţământul medical, respectiv cel axat în special pe pregătirea clinică, comunicarea între cadrele didactice şi formarea unei reţele europene, care să aibă la bază învăţământul medical bazat pe medicina clinică”.
Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, a precizat: „Suntem onoraţi de vizita pe care Excelenţa Sa, prof. dr. Felix Unger, preşedintele Academiei Europene de Ştiinţe şi Arte din Austria, a efectuat-o la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş”. Dl. preşedinte se numără printre personalităţile importante din Europa, care au realizat lucruri deosebite în domeniul învăţământului medical şi doreşte să realizeze un nou proiect împreună cu Consiliul Europei în acest domeniu, unde Facultatea de Medicină, Farmacie şi Medicină Dentară a Universităţii noastre a fost aleasă să participe la acest proiect. Se intenţionează realizarea unui Consorţiu cu mai multe Universităţi europene, care să aplice o nouă curriculă în domeniul formării cadrelor din învăţământul medical cu accent pe partea clinică şi practică”.
Prof. univ. dr. Felix Unger este invitatul Academiei Române la dezbaterile celei de-a IV-a Conferinţă Europeană a Academiilor de Ştiinţe Dunărene, care se desfăşoară, în perioada 9-10 aprilie a.c., la Bucureşti, unde participă şi o echipă de cercetători din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş, pentru a dezbate o serie de strategii privind evoluţia proiectului de Strategii Dunărene. În cadrul vizitei pe care o va întreprinde la Bucureşti, Excelenţa Sa, Felix Unger se va întâlni atât cu ministrul sănătăţii Eugen Nicolăescu, cât şi cu preşedintele Academiei Române, acad. Ionel Haiduc.
Citiți principiile noastre de moderare aici!