În plină pandemie de coronavirus, Aradul nu se prea poate lăuda cu numărul testărilor efectuate şi nici cu raportări transmise în timp real (sau măcar într-un interval decent de timp). Iar unul dintre motivele prin care se justifică această situaţie este lipsa personalului.
Miercuri, 8 aprilie, la două zile după ce a fost numit în funcţia de director al Direcţiei de Sănătate Publică Arad, dr. Horea Timiş, a solicitat Ministerului Sănătăţii aprobare pentru angajarea a 29 de persoane în cadrul DSP. (În fapt, a reiterat solicitarea făcută de predecesorul său pe 20 martie.) „Căutăm 19 asistenţi medicali – fie generalişti, fie cu specialitate igienă sau sănătate publică sau orice altceva, 4 medici de medicină generală, 2 medici epidemiologi, 2 medici de laborator şi 2 personal auxiliar/ tehnic. Angajarea se face imediat, fără concurs. E vorba de angajare pe perioadă determinată de şase luni. Ieri (miercuri-n.r.) am făcut solicitarea către Minister, astăzi am primit aprobarea Ministerului pentru a face aceste angajări” – a explicat dr. Timiş pentru Jurnal arădean/ Aradon.
În prezent, Direcţia de Sănătate Publică Arad are 66 de salariaţi. „Structura de personal e extrem de subdimensionată la volumul de muncă existent – nu doar în prezent, ci în general. Avem un singur epidemiolog la un judeţ, nu avem medici pe inspecţie… aşa ceva e de neconceput. Eu am fost director de DSP în Alba şi acolo am avut personal subdimensionat, dar erau patru epidemiologi… aici avem unul singur. E imposibil să lucrăm aşa. Mai ales că e situaţie de criză şi mai ales că Aradul e unul din cele mai grele judeţe. Suntem la pământ” – a sintetizat dr. Horea Timiş situaţia.
Avizări şi raportări
În altă ordine de idei, directorul DSP Arad a mai precizat că a fost avizată a doua linie de gardă la Spitalul Judeţean, laboratorul Spitalului Judeţean, precum şi includerea secţiilor externe şi a „spitalului de campanie Expo” în structura Spitalului Judeţean.
„Încă lucrăm la fluxurile de date, la problemele pe care le avem… Nu avem personal, e epuizant şi vor mai fi probleme cu datele, cu raportările încă câteva zile. Nu le-am rezolvat încă – nu am o baghetă magică –, dar lucrăm ca să îmbunătăţim. Suntem conştienţi de problemele din interior şi încercăm să le rezolvăm” – a conchis dr. Timiş.
Trimite articolul
XTe folosești de ei 6 luni și apoi le arăți ușa!!!
-
Daca peste 6 luni nu mai avem pandemia…
-
absolut! tu unde crezi ca traiesti? 6 lunii la maxim si pe urma o sugi! mergi dracului pe drumuri!
Nici o informatie despre cum poti sa aplici acest job .
Sau ai nevoie de vreo PILĂ.
Sa moara ei ca acuma cauta ? Si apoi ? Le da cu spitzu-n cur ?
Şi acuma cât sã dã? 2000-4000 se dãdea!
pai neamurile si pilele au fugit? aveti nevoie de profesionisti acum?
la fel ca tot SCJUA de fapt.
Sunt interesat de un loc de munca sunt asisten medical generalist nume meu este Foldesi Dorin am 38 ani și lucrez in domeniu din 2007