ARAD. „Caracatiţa” din cadrul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii din România, referitoare la contractele date cu dedicaţie către anumite companii, a fost confirmată de judecătorii Tribunalului Arad. Zilele trecute, anunţam faptul că Florea Dascălu, fost director în cadrul CNAIR, arestat în luna octombrie a anului trecut pentru luare de mită, după ce a fost dat pe mâna procurorilor de arădeanul Marius Cosma, a fost trimis în arest la domiciliu, scăpând de gratii. În decizia Tribunalului Arad, rămasă definitivă la Curtea de Apel Timişoara, lui Florea Dascălu i se aduc la cunoştinţă mai multe obligaţii pe care le are, din postura de arestat la domiciliu. Una dintre aceste obligaţii se referă la faptul că nu are voie să contacteze martorii din dosar. Iar numele martorilor indică foarte clar faptul că Florea Dascălu se folosea de influenţă pentru a trasa direcţii clare către şefii de regionale de drumuri.
Primul pe lista martorilor cu care fostul director al CNAIR nu are voie să ia legătura este chiar Marius Cosma, patronul de la Tredeco Holding, cel care l-a dat pe Dascălu pe mâna procurorilor anticorupţie. Al doilea nume este cel al Nicoletei Pordea. Aceasta este directorul în funcţie al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara, cea care a recunoscut deja faptul că Dascălu i-ar fi transmis să semneze contracte de întreţinere a autostrăzii din vestul ţării cu firma lui Cosma. Apoi, urmează Eugen Cecan. Acesta deţine funcţia de director al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj. Augustin Daniel Dinu este al patrulea nume de pe lista martorilor, acesta fiind directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Bucureşti. Practic, judecătorii Tribunalului Arad confirmă, prin decizie, faptul că afacerile lui Florea Dascălu nu se limitau doar la zona de vest a ţării. Mai departe, apar alte două nume pe lista martorilor cu care fostul director nu are voie să ia legătura: Gabriel Demis Ioniţă, şef de serviciu în cadrul CNAIR, şi Horia Mihai Nicolae, director în cadrul aceleiaşi companii naţionale. Cu toate că rechizitoriul nu este încă public, decizia Tribunalului Arad cofirmă faptul că Florea Dascălu şi Marius Cosma erau doar nişte verigi dintr-un lanţ al corupţiei şi al licitaţiilor cu dedicaţie. Rămâne de văzut dacă, în urma anchetei celor de la DNA Timişoara, vor apărea şi alte dosare legate de infracţiuni de corupţie şi în alte zone ale ţării, ţinând cont de faptul că, din biroul lui de la Bucureşti, Florea Dascălu pare să fi dirijat toate contractele de întreţinere a drumurilor naţionale şi autostrăzilor din România.
Trimite articolul
XDa ce să vezi.Unul din cei mai vechi directori din CNAIR,a “mucegait” si el.A lucrat la stat si este interesant cam ce avere a agonisit
Caracatița mafiei este în tot aparatul de stat din România !
Se acoperă unii pe alții, șpagă și preferințele unor examinatori auto, șpagă și preferințele unor inspectori din structura celor din verificare transporturi…… totul merge mână în mâna.
Nici cei din DNA sau dga nu sunt mai buni îi acoperă pe acești mafioți să nu cadă cei de la vârf.
Poate intr-o zi o generație de oameni normali va lichida acest sistem mafiot.