ARAD. Problema maşinilor abandonate care ocupă locuri de parcare a fost reclamată, în ultimele luni, de numeroşi arădeni, atât prin sesizări depuse la Primărie, cât şi prin intermediul aplicaţiei online „MyArad” de pe site-ul instituţiei, cu ajutorul căreia se pot face orice fel de sesizări. După problema gropilor din asfalt, aceasta a fost cea mai sesizată în aplicaţia municipalităţii, având în vedere criza locurilor de parcare din cartiere. Arădenii au cerut să fie ridicate rablele nefolosite poate de ani de zile, pentru că ocupă inutil locuri în care pot parca cei care îşi utilizează maşinile.
Proprietarii se conformează
După un avertisment lansat pe Primăria Arad în luna februarie, potrivit căruia va ridica toate maşinile care sunt abandonate, lucrurile au început să se îmbunătăţească în cartiere. Din cele 215 rable identificate pe domeniul public până la acel moment, 140 au fost ridicate de proprietari, speriaţi că vor rămâne fără ele. Doar 20 au fost ridicate până în prezent de municipalitate, însă operaţiunea va continua. De altfel, în ultima lună, poliţiştii locali au mai identificat 30 de autoturisme care parcurg etapele premergătoare ridicării lor de pe domeniul public.
Licitaţii
Primăria va organiza licitaţii publice pentru a valorifica rablele nerevendicate. „Dintre cele care au ajuns în custodia Recons, una a intrat recent în proprietatea municipiului, care mai deţine alte 15 maşini ridicate în anii trecuţi şi nerevendicate. Conform procedurilor, dacă în termen de 30 de zile maşinile aflate în custodia societăţii Recons nu sunt revendicate, se emite o dispoziţie de trecere a lor în proprietatea privată a municipiului Arad. Următorul pas este achiziţionarea serviciilor de evaluare a acestor maşini şi în final organizarea unei licitaţii, în momentul în care se strâng în jur de 20-30 de autoturisme de acest fel. În cazul în care în urma organizării a trei licitaţii consecutive maşinile nu sunt vândute, ele vor fi duse la Remat pentru valorificare. Nu a fost cazul până acum, toate maşinile scoase la licitaţie de Primărie găsindu-şi proprietari încă de la primele două licitaţii”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei, Ralu Cotrău.
Focare de infecţie
Dincolo de problema ocupării inutile a domeniului public, arădenii reclamă că aceste rable au devenit, în multe cazuri, focare de infecţie, pentru că dorm în ele oameni ai străzii. „Încercăm să scoatem din oraş focarele de infecţie şi să eliberăm locurile de parcare”, declarase, în februarie, viceprimarul Călin Bibarţ.
Citiți principiile noastre de moderare aici!