E vorba, în general, de proiecte prin care de doreşte avizarea unor studii de oportunitate privind emiterea certificatelor de urbanism de întocmirea unor PUZ-uri pentru diverse construcţii.
Cauza o constituie regimul de înălţime pentru care respectivele construcţii primesc undă verde din partea CLM, regim considerat de Hotăran ca nefiind în concordanţă cu prevederile legale. „A devenit o regulă ca toate proiectele ce vizează PUZ-uri, PUD-uri, să primească avize favorabile de la Serviciul Tehnic al Primăriei. Noi, în Comisie, nu suntem specialişti. Varianta optimă pentru consilieri e să se abţină de la vot. În plus, sunt multe proiecte care sunt introduse din nou pe ordinea de zi, în speranţa de a trece, în condiţiile în care după 1 octombrie intră în vigoare noi reglementări cu privire la regimul de înălţime al clădirilor”, spune Teodora Hotăran.
Unul din proiectele contestate de consilierul PSD este cel prin care o cunoscută firmă de dezvoltări imobiliare intenţionează să construiască un centru de afaceri multifuncţional (S+P+5E+PH) pe strada I.C.Brătianu. „Pentru rezolvarea problemei parcărilor din zonă, firma vrea să facă parcări subterane pe această stradă. Eu aş fi de acord cu regimul de înălţime al clădirii, cu toate că în zonă acesta este maxim patru etaje, dar firma să cedeze municipalităţii între 50 şi 75% din parcările subterane. Ar fi astfel o investiţie care să deserveacă şi municipalitatea, nu doar investitorul privat. Altfel ar fi un proiect păgubos pentru municipalitate”, consideră Hotăran.
G.K.
Citiți principiile noastre de moderare aici!