Aşa cum era de aşteptat, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timişoara au depus apel după soluţia de achitare a lui Nicolae Ioţcu, dată în 7 aprilie de Tribunalul Arad. Procurorii îşi pun speranţele în judecătorii de la Curtea de Apel Timişoara, unde dosarul urmează să fie trimis în următoarea perioadă spre judecare.
Conform soluţiei dată de judecătorii primei instanţe, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu, este achitat pentru cele două acuzaţii care îi erau aduse de DNA, respectiv trafic de influenţă şi trafic de influenţă în formă continuată. De asemenea, omul de afaceri Ioan Faur a fost achitat pentru cumpărare de influenţă în formă continuată, iar Adrian Ionescu Marius a fost achitat pentru infracţiunea de cumpărare de influenţă. Instanţa arădeană a mai decis, în 7 aprilie, ridicarea măsurii asiguratorii a sechestrului asigurator instituit pe suma de 35.000 de lei pe numele lui Ioţcu.
Magistraţii arădeni au judecat acest caz fără a putea ţine cont de o serie de probe pe care procurorii DNA susţin că le-au adunat. Asta după ce, în cameră preliminară, judecătorii Curţii de Apel Timişoara au decis, în octombrie 2019, excluderea interceptărilor audio, “în baza art. 102 alin. 2-4 C.p.p. raportat la art.281 alin.1 lit. b C.p.p. şi cu aplicarea deciziilor nr. 51/2016, nr. 302/2017, nr. 26/2019 ale Curţii Constituţionale şi art. 6 paragr. 1 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului”.
Deşi nu mai au principalele probe, care au fost anulate chiar de către magistraţii Curţii, acolo unde va fi judecat apelul, procurorii DNA consideră că există suficiente probe pentru condamnarea lui Nicolae Ioţcu.
În acest al doilea dosar de corupţie, DNA acuză că, în perioada mai-iunie 2015, Ioţcu s-a folosit de un intermediar pentru a pretinde şi primi de la cei doi oameni de afaceri suma totală de 35.000 lei. În schimb, ar fi promis că îşi va folosi influenţa asupra funcţionarilor din subordine pentru “derularea în bune condiţii a contractelor încheiate de Consiliul Judeţean Arad cu societăţile reprezentate de inculpaţii Faur Ioan Teodor şi Adrian Ionescu Marius (recepţia şi plata la termen a lucrărilor executate, asigurarea în bugetul de venituri şi cheltuieli al Consiliului Judeţean Arad a sumelor necesare plăţii lucrărilor contractate/executate precum şi facilitarea atribuirii altor contracte de achiziţii publice)”.
Trimite articolul
XLa facultate cu el…
-
lasati-l pe iotcu ca e expirat, treceti la falca , cionca si balcea!!
Doar DNA ?
-
Mai lasati-ne cu el. Vedeți de ăștia care sunt acum la guvernare. E vreunul mai breaz?
Doamne ajuta sa-l vedem pe acest infractor acolo unde e locul.Acest personaj si-a batut joc de spitalele aradene.
Lasa-l dracului ca a facut destul. Mai cautati si la altii in ograda care au mai multe bube in cap .
-
trebuie cautat la toti infractorii.
toti infractorii la puscarie.
altfel, oamenii corecti vor suferi.
DNA sau adeversarii politici si de afaceri ce se tem de el ? Aceasta e intrebarea !
Este de așteptat un mic flagrant pe la Tms,căci DNA va face presiuni,a pierdut dosarul din mana,probele obținute cu ajutorul securității fiind nule.
A facut destul,a facut si ptr altii protejati de sistem
La puscarie dar din pacate nu e numai el corput sunt 80 la suta toti coruptii speram sa prinda diaspora la guvernare altfel ne vom merita soarta sa fim condusi inca 4 ani de hoti si corupti!!
Sa ramana acolo dragu de el. Si sa ii astepte si pe ceilalti, incepand cu Faraonul.
pe falca nu il vrea?
Fara a tine parte cuiva, cred ca legea este imperfecta. La Arad judecatorii au judecat, au dat o sentinta, Fara sa depuna altceva la dosar, care sa fi aparut intre timp, procurorii cer recurs. La Curtea de la Timisoara se poate da acelasi verdict, sau altul. daca va fi altul, inseamna ca unul din cele 2 complete a gresit sentinta, si ca va avea dreptate si… va fi definitiv,… al doilea complet,…ca …el al doilea. E corect ?. Nu cred ca un recurs ar trebui acceptat, daca nu au aparut alte dovezi, iar daca apar, tot la primul complet ar trebui sa se adreseze recursul.. Treaba e valabila in oricare dosar. Asa putem avea… ..spre exemplu ,la Timisoara sau la ICCJ un complet care “iubeste Parchetul”, si nici nu mai are rost sa judece completul din Arad (sau de oriunde), ca pe baza recursuluui , pina la urma se obtine ce se doreste de catre Parchet. Intrebare : daca si la Timisoara ce mentine sentinta , cel ce a solicitat recurs…are vreo…repercursiune ?. Sa facem abstractie de cine este implicat in dosar. La condamnarea lui G Becali Tribunalul, Curtea de Apel, si ICCJ au dat sentinte diferite, daca am fi facut suma verdictelor judecatorilor ( din cele 3 instante), ar fi socotit nevinovat, asa cu 1, in plus, la ultima instanta, a fost declarat vinovat, si a facut puscarie…doar pentru ca era …ultima instanta. La Gica Popescu, toate Instantele au dat pedeapsa ,cu suspendare, doar ultima,…cu executare, si omul a facut puscarie, ca dreptate a avut…ultima instanta,..ca e ultima ( O fi si cea mai corecta, cea mai desteapta ?). Ce ne facem cu celelalte ? Nici un judecator nu raspunde pentru sentinta lui?
-
Vorbesti mult prost si fara rost , dreptul la un recurs il are oricine , fie inculpat fie procuror , ambele parti se pot declara nemultumite de o sentinta , tocmai de aceia si exista dreptul la recurs …. dupa mintea ta cam cum ai vrea sa le iei procurorilor DNA acest drept ?
Dar pe asta , COVID-ul nu-l mananca?COVID-ul ar fi bun daca ar manca toti politicienii!
-
Mai lasati-ne cu el. Vedeți de ăștia care sunt acum la guvernare. E vreunul mai breaz?
A fost un exponent de toata lauda a pnl-ului acela cinstit 99% dupa cum a zis V.BLAGA.
Mai lasati-ne cu el. Vedeți de ăștia care sunt acum la guvernare. E vreunul mai breaz?