ARAD. Rechizitoriul dosarului în care Teodora Ciunta este acuzată de înşelăciune şi trafic de influenţă va fi refăcut. Decizia a fost luată de Curtea de Apel Timişoara, după ce Tribunalul Arad a anunţat, în primă fază, că dosarul poate intra pe rol. După soluţia dată de instanţa arădeană, Teodora Ciuntea a contestat această decizie la instanţa superioară, respectiv la instanţa de pe Bega. Judecătorii Curţii de Apel Timişoara au identificat un viciu de procedură şi au decis că procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Timişoara trebuie să refacă rechizitoriul.
„Admite contestaţia formulată de inculpata Ciunta Teodora, împotriva Încheierii penale nr. 209 din 14 iunie 2023 pronunţată de Judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Arad în dosarul nr. 739/108/2023/a1; desfiinţează încheierea penală şi, în soluţionarea cauzei, admite în parte cererile şi excepţiile invocate de inculpata Ciunta Teodora, după cum urmează: Constată la dosarul cauzei existenţa a două rechizitorii, unul datat 28.02.2023 şi unul datat 30 mai 2023, aspect ce contravine art. 328 alin. 3 Cod procedură penală, sub aspectul unicităţii rechizitoriului/soluţiei procurorului la terminarea urmăririi penale. Dispune refacerea rechizitoriului sub aspect material, de către parchet, în limitele dispuse de instanţa de fond şi cu respectarea limitelor iniţiale ale investirii instanţei, urmând ca rechizitoriul refăcut să înlocuiască fizic rechizitoriile existente, care vor fi înlăturate de la dosarul cauzei. Rechizitoriul refăcut şi copii certificate ale acestuia se vor depune în exemplare suficiente pentru comunicarea acestuia către inculpată. Rechizitoriul regularizat va purta aceeaşi dată a emiterii cu cel al rechizitoriului iniţial (data de 28.02.2023), acesta putând să poarte menţiunea suplimentară <Regularizat potrivit încheierii Judecătorilor de cameră preliminară din cadrul Curţii de Apel Timişoara din data de 18.10.2022 pronunţată în dosarul nr. 739/108/2023/a1>. Respinge în rest cererile şi excepţiile invocate în cauză. În termen de 5 zile de la comunicarea încheierii însoţite de dosarul cauzei, Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timişoara va remedia neregularităţile actului de sesizare, potrivit celor anterioare, va înlătura fizic cele două rechizitorii aflate la dosarul cauzei şi va comunica judecătorului de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei definitivă”, se arată în soluţia pe scurt a Curţii de Apel Timişoara.
Mingea este acum în terenul celor de la DNA care, cel mai probabil, vor „uni” cele două rechizitorii într-unul singur şi vor menţine trimiterea în judecată a inculpatei Teodora Ciunta.
Zeci de mii de euro
Procurorii DNA susţin că Teodora Ciunta a solicitat şi primit sume enorme, lăsând să se înţeleagă faptul că, pentru banii potriviţi, ar putea rezolva diferite posturi la instituţii de stat.
„În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt: în perioada 2019 – 2023, inculpata ar fi pretins de la o persoană, martor în cauză, suma totală de 108.500 de euro din care ar fi primit 78.500 euro lăsând să se creadă că ar avea influență asupra unor persoane din conducerea Consiliului Județean Arad, din conducerea unor unități sanitare și asupra unui europarlamentar și că-i va determina pe aceștia să faciliteze: angajarea martorului pe un post de contabil în cadrul unei unități spitalicești; angajarea unor prieteni sau rude ale aceleiași persoane în cadrul unor spitale, în cadrul Penitenciarului Arad, în cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Nădlac ori în cadrul formațiunii de poliție de frontieră din cadrul Aeroportului Internațional Traian Vuia Timișoara; obținerea a două finanțări din fonduri europene pentru familia martorului. În contextul menționat mai sus, la data de 6 februarie 2023, inculpata ar fi fost surprinsă în flagrant de către procurorii anticorupție după ce ar fi primit de la martor suma de 25.000 lei (echivalentul a 5.000 euro), reprezentând cea de-a doua tranșă de bani pretinsă pentru angajarea unei persoane pe un post de asistent medical în cadrul unui spital”, se arată într-o informare a DNA.
Citește și:
Rechizitoriu cu „neregularități” în dosarul DNA al Teodorei Ciunta
Lăutarul Dani Bănăţeanu, unul dintre cei care au dat bani pentru funcţii
Judecătorii se poartă „cu mănuşi” cu escroaca Teodora Ciunta
Trimite articolul
Xdosar cusut cu ata alba
nici un nebun nu ar fii dat spaga si alte foloase necuvenite unei persoane care nu mai are nici o influenta ca sa ii poata intermedia un post bine platit
bun. dai o data, de doua ori..dar vreme de 5 ( cinci) ani? si aici au cotizat mai multi, toti membrii aceleasi familii.
si o suma de peste v60 mii euro, daca nu ma insel. cam ciudat. prea multe semne de intrebare
-
Putina rabdare si se prescrie fapta.
-
Prescriere.
Sper sa il aghete si pe cionca si pe falca in acest dosar. Cionca si falca ar merita cativa ani de puscarie!!!
Rabdare,inca putin si se prescrie.
Dar de ce incompetentii care au intocmit dosarul cat si incompetentii de la judecatoria arad, nu-si dau demisia?! N-ar fi fair?!
dar ,,donatorii” din dosar cum isi primesc banii inapoi?