„Colectează separat, pentru un Arad curat!” este o campanie derulată de Asociația Principelui Nicolae pentru informarea și conștientizarea arădenilor privind popularizarea regulilor de colectare separată a deșeurilor și de verificare a obiceiurilor lor în privința reciclării.
„Principele Nicolae a revenit în această săptămână în Municipiul Arad pentru discuțiile cu cetățenii, în cadrul campanie de conștientizare a arădenilor privind responsabilitatea lor de a sorta și recicla deșeurile chiar de acasă, direct de la sursă”, anunţă reprezentanţii asociaţiei.
„Același obicei se constată și la întrebarea privind <Cât de des goliți și/sau clătiți deșeurile reciclabile înainte de a le depozita în pubelă/insula ecologică?> 41 la sută declară că procedează astfel doar uneori, în timp ce 17 la sută niciodată. La <Cât de des pliați sau turtiți deșeurile reciclabile înainte de a le depozita în pubelă/insula ecologică?> avem o atenție mai mare, respectiv aproape 50 la sută au răspuns afirmativ. Există, totuși, un procent de 18 la sută dintre respondenți care nu știu că există o obligație legală pentru colectarea separată a deșeurilor, ceea ce se vede și în conținutul deșeurilor”, transmit cei care au demarat această campanie.
„Printre principalele motive de refuz ale cetățenilor care nu doresc să răspundă la cele 10 întrebări din chestionar: <se grăbesc>, consideră că <ei știu ce au de făcut>, <nu doresc, pur și simplu>”, se mai arată într-o informare.
Trimite articolul
XPe lângă vecini nesimțiți care nu selectează gunoiul menajer de cel reciclabil mai sunt și administratori de clădiri care îndruma locatarii sa se arunce totul la menajer. Rușine sa le fie.
reciclam pana sa lipeasca dopul de sticla si sa ceara 50 bani pe sticla, acum sa recicleze ei
Cele mai mari cheltuieli pentru o firmă de reciclare sunt legate de sortarea deșeurilor.
Trebuie investit mult fie în instalații de sortare automate, fie în salarii pentru sortarea manuală.
Așa că profitul crește spectaculos dacă deșeurile vin gata sortate (ȘI SPĂLATE!!!).
Poate că totul ar fi cumva suportabil dacă tot profitul ar fi al Primăriei (printr-un serviciu propriu), așa însă…
În germany dacă se reciclează 20 la suta e mult, restul e o parte ars iar cealaltă parte trimisa prin asia, africa, si de ne baga astia in șenghen, or sa arunce si la noi. Mari gunoaie.