Doar trei dintre locatarii Adăpostul de Animale (Câini fără stăpân), de pe strada Calea Bodrogului, nr. 5/A, și-au găsit stăpâni, în urma evenimentului de sâmbătă. Este vorba despre trei puiuți care au avut norocul să fie luați acasă de către oameni cu dragoste pentru animale.
La adăpost, însă, își duc viața, în total 314 patrupezi, dintre care unii sunt adoptați la distanță – și beneficiază de îngrijire și hrană din cei 100 de lei – cât plătesc lunar “părinții” adoptivi.
Interes scăzut
Potrivit organizatorilor, numărul vizitatorilor a fost unul extrem de scăzut, doar câteva persoane trecând pragul adăpostului și, după cum spunea cineva, au fost mai multe oficialități și ziariști decât arădeni interesați de eveniment. Nu s-ar spune însă că arădenii nu sunt interesați de astfel de evenimente, dacă ar fi să ne raportăm la grupurile cu mii de membri, pe paginile de socializare, care se ocupă de protecția animalelor. În practică, însă, când vine vorba de astfel de expoziții sau târguri cu adopție organizate de către municipalitate, de cele mai multe ori numărul participanților este redus. La fel a fost și în luna septembrie a anului trecut, la primul târg organizat de GCA, după vârful de pandemiei. Și atunci, în jur de 15 arădeni au trecut pragul adăpostului, dar numărul câinilor adoptați a fost dublu față de acum.
Intenție eșuată
Așa după cum se menționa și în descrierea evenimentului, intenția a fost aceea de a reuni iubitorii de câini în incinta Adăpostului public pentru a discuta și căuta la fața locului soluții de îmbunătățire a vieții acestora. Evenimentul a început cu vizitarea Adăpostului public de Câini Arad și prezentarea câinilor găzduiți acolo, dar și a modului în care sunt îngrijiți. Administrația locală, prin viceprimarul Lazăr Faur, și-a dorit și un dialog despre cum se pot îmbunătăți condițiile de viață pentru patrupezii din adăpost. N-a prea fost însă cu cine să se întâmple cele de mai sus, din lipsă de vizitatori.
Sub capacitate
Deși numărul de câini aflați în acest moment în adăpost este destul de mare – peste 300 – capacitatea centrului este de 500 de exemplare canine care pot fi cazate în centrul administrat de Gospodărirea Comunală Arad.
Trimite articolul
XFiecare dacă adopta un câine dintr-e oficialități sigur nu ar mai fi fost animăluțe abandonate .Dar ei pt neveste vor numa ludușenii de răsădi pt ei vor pitbull arză jaru inimile lor
Acum trebuie sa ne uitam si la organizator… marketing 0, incredere in ei 0, program limitat de ridicari caini vagabonzi, cainii vagabonzi au liber in anumite ore, pot sa muste linistiti ca gca e 0. Primaria e in general o institurie care nu inspira incredere, asa ca e de asteptat “succesul” de acum. Dar e adevarat ca multi sunt iubitori de animale doar asa online…
1. Asemenea lucruri ar trebui sa se faca in puncte cu trafic uman (la primarie, in parcuri,etc).Nu toata lumea are timp sau posibilitatea sa faca un drum atat de lung.
2. E plin de caini vagabonzi pe strazi si in parcuri dupa lasarea intunericului si chiar si ziua. Mie mi-ar fi frica sa ma plimb cu un caine stiind ca in orice moment pot fi atacat de alti caini liberi (fapt care ma face sa nu adopt).
sterilizarea masiva e solutia!
Masurile și problemele câinilor comunitari trebuie pusă altfel, CASTRARE, dacă fiecare cetățean ar fi conștient de asta, nu ar mai fi asa mulți câini în adăpost sau pe străzi. Costurile pt castrare sunt și ele o problemă pt că sunt prea mari, adevărul este ca se fac și campanii de sterilizare gratuita dar la noi (România), nu se face informare, nu se dau legi pt a se castra, mai ales pe la țară unde câinele este lăsat liber…