ARAD. Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad a oferit distincția de Doctor Honoris Causa prof. univ. dr. Dumitru Constantin Dulcan. Evenimentul a fost organizat în Sala Ferdinand a Palatului Administrativ, într-un cadru special, bucurându-se de prezența semnificativă a personalităților Aradului și a conducerii universității, a cadrelor universitare și a studenților.
Emeritul profesor este medic neurolog, psihiatru și autor de literatură filosofică și metafizică. Domnia sa s-a remarcat prin întreaga activitate profesională și în special, prin lucrarea „Inteligența materiei”. Prin opera sa, prof. univ. dr. Dumitru Constantin Dulcan a încercat să arate că „știința deținea, deja”, dovezile existenței lui Dumnezeu, manifestat în toate formele vii. O somitate în domeniu, prof. univ. dr. Dumitru Constantin Dulcan este de o modestie rară și prin alocuțiunea sa, plină de emoții, a arătat că înainte de orice, este OM.
„Recunoștința mea este profundă pentru că, consider în baza a ceea ce știu și a experiențelor mele, că noi nu suntem doar un corp fizic. Noi suntem un spirit care devine un corp fizic și nu invers, cum credem noi, după anumite concepții. Adeziunea mea pentru existența universului nu este rezultatul cărților pe care le-am citit, ci a experiențelor pe care le-am avut direct sau indirect. Știți foarte bine, o experiență face cât o mie de cărți. Vă mulțumesc Dumneavoastră tuturor care v-ați consumat timpul în a fi astăzi aici. Mă bucur că cei care au realizat acest eveniment au apreciat prezența mea și eu mă bucur la rândul meu că sunt primit într-o nouă familie”, a punctat prof.dr. Dumitru Constantin Dulcan.
În același spirit cald, orientată către cunoaștere, cercetare și excelență, rectorul UVVG, prof. univ. dr. habil. Coralia Adina Cotoraci, inițiator al acestui eveniment special, a declarat:
„Este o onoare să vă întâmpin la această ceremonie solemnă de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa distinsului nostru invitat, domnul Profesor Dumitru Constantin Dulcan. Astăzi nu doar sărbătorim realizările academice ale unui mare gânditor și cercetător, ci aducem și un omagiu unei personalități care a îmbogățit nu doar domeniul său de expertiză, ci și viețile celor cu care a venit în contact. Într-o lume adesea dominată de cifre și rezultate, este important să ne amintim de puterea și frumusețea umanității, să ne reamintim că în spatele fiecărei realizări academice se află o poveste de curaj, pasiune și dăruire. Profesorul Dumitru Constantin Dulcan nu este doar un savant distins, ci și un călător pe meleagurile minții umane, un călător care a traversat granițele cunoașterii și a explorat adâncimile conștiinței umane. În fiecare pagină a cărților domniei sale, în fiecare prelegere și discuție, descoperim nu doar idei și teorii, ci și o căutare sinceră a adevărului și o dorință arzătoare de a împărtăși lumina cunoașterii cu ceilalți. Astăzi, când acordăm acest titlu onorific aducem un omagiu unui spirit liber, călător pe tărâmul ideilor, un călător care ne-a învățat că cunoașterea nu este doar un scop în sine, ci și o călătorie plină de întrebări și descoperiri. Să ne bucurăm împreună de acest moment special, să ne aducem aminte de puterea și frumusețea cunoașterii umane și să sărbătorim nu doar realizările profesorului Dumitru Constantin Dulcan, ci și valorile umaniste care ne unesc în căutarea adevărului și luminii cunoașterii”.
Momentul încărcat de semnificație și emoție al decernării Titlului de Doctor Honoris Causa de însuși rectorul UVVG, prof.univ.dr.habil. Coralia Adina Cotoraci, a fost urmat de un dialog non formal al prof. dr. Dumitru Constantin Dulcan, moment moderat de cunoscutul jurnalist George Grigoriu.
Arădenii, prin evenimentele organizate de Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad au avut mai multe prilejuri de a se bucura de învățăturile prof. dr. Dumitru Constantin Dulcan, dumnealui fiind, la finele anului trecut, invitatul „Dialogurilor universitare by UVVG”, moderate de asemenea, de jurnalistul George Grigoriu.
Trimite articolul
XScot astia HC pe banda rulanta. La fel ca pe studenti .
-
Lipseste Adi N, ca și el a fost făcut tot pe banda rulantă.