ARAD. „Poetul, un donator de sânge la spitalul cuvintelor”, spunea marele poet Lucian Blaga. Pornind de la această afirmație, în aceste vremuri tulburi și grele ale pandemiei Covid-19, studenții Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, prin intermediul Ligii Studenţilor, au încercat să transforme picăturile de sânge în adevărate speranțe pentru semenii lor. Această „substanță” magică este vitală şi esențială, iar tinerii au la îndemână această „armă” cu care pot ajuta comunitatea. Liga Studenților UVVG se bucură că prin donarea de sânge salvează vieți, iar prin Departamentul de Filantropie, coordonat de către Denisa Jurcă, ajută familiile nevoiaşe cu bonurile de masă.
„Activitatea de donare nu este străină Ligii, demersul fiind susținut şi încurajat de către Rector Prof. Univ. Dr. Coralia Adina Cotoraci. Această acțiune este organizată periodic, devenind o rutină pentru unii dintre studenții noștri. Fiecare din noi am învățat la ora de biologie despre H2O sau alte săruri. La rândul său sângele este elementul cheie al ecuației. Corpul nostru este un calculator foarte bine asamblat și codificat, multe minți luminate ale lumii întrebăndu-se în această epocă a modernizării, care sunt secretele organismului uman. Ne propunem să organizăm cât mai des astfel de acţiuni umanitare și să sădim în inimile fiecărui arădean această necesitate. Lipsa sângelui din spitalele din România este o problemă, fiecare din noi putem să contribuim la remedierea acesteia. Într-o operație, unde se pierd cantități semnificative din substanța „magică”, singurul ajutor al pacientului este gestul tău de ieri și de mâine!” – spune Bogdan Suceveanu, vicepreședinte LSUVVG.
La rândul său, Mădălin Albai, donator şi membru LSUVVG, a punctat: „Prin astfel de acţiuni facem bine nu doar celor care au acută nevoie de sânge, ci şi familiilor cu situaţii financiare dificile, cărora le oferim tichetele de masă primite pentru donarea de sânge. Îmi doresc să fim cât mai mulţi cei care donăm sânge şi salvăm vieţi printr-o simplă înţepătură de ac”.
Trimite articolul
XAs fi donat si eu, dar apoi am stat putin si m-am gandit: daca donez, sangele donat de mine poate salva pe cineva de la moarte acum. Iar acel cineva salvat acum de sangele meu risca sa faca in viitor cea mai grava boala din istoria omenirii: infectie asimptomatica cu covid-19. Imi pare rau dar eu nu as putea trai cu asa ceva pe constinta. Asadar, nedonand sange, eu de fapt fac cuiva un bine, salvand acea persoana de un destin ingrozitor.
-
ce ar fi sa gandeasca la fel toti cei care pot dona cand ai tu sau cineva drag nevoie?
Am donat sange pentru cazul unui copil și am văzut în ziar că de fapt te rog doi copii care aveau nevoie de ajutor sper că donarea de sînge pe care am făcut-o să fie ajutat acel copil care avea nevoie de acest sînge sper sper de fapt a mea să fie urmat pentru cei care într-adevăr pot să ajute prin donarea de sange