„Proiectul Bugetului de Stat a fost construit şi elaborat în conformitate cu Programul de Guvernare al PSD, cu care ne-am prezentat în faţa cetăţenilor şi care s-a bucurat de o largă susţinere populară. Bugetul anual este, cu siguranţă, un moment important pentru România, pentru Guvern şi pentru Parlament, deoarece sunt prioritizate toate proiectele şi programele publice pe termen scurt şi mediu. Conceptul de bază a fost şi rămâne îmbunătăţirea calităţii vieţii românilor şi tocmai de accea s-a acordat o importanţă deosebită unor domenii vitale precum Sănătate, Educaţie sau Social. Vreau să menţionez succint faptul că la Sănătate a fost prevăzută o creştere bugetară de 4,15 % din care 700 milioane de lei pentru medicamente compensate şi gratuite, la care se adaugă achiziţionarea vaccinurilor obligatorii pentru copii. Educaţia beneficiază de un plus de 3,3 miliarde faţă de 2016, în timp ce la Transporturi au fost suplimentate alocările bugetare cu 5,18 miliarde” – spune deputatul PSD Arad.
Veniturile cresc
Concluzia lui Dorel Căprar este: „Până la urmă, simplificând lucrurile, este esenţial că veniturile românilor vor creşte în 2017, iar acest lucru se oglindeşte atât în Programul de Guvernare al PSD cât şi în forma finală, adoptată, a Bugetului de Stat. Concret, de la 1 februarie salariul minim brut pe economie a fost majorat la 1450 lei, iar de la 1 iulie, punctul de pensie va fi majorat la 1000 lei. Noi credem că Romania trebuie respectată pentru potenţialul său uriaş, pentru istoria sa, pentru cultura sa, pentru tot ce înseamnă ea ca stat european. Avem soluţii pentru ca tot mai mulţi români să facă parte din clasa de mijloc. O arată clar fiecare acţiune a Guvernului legitim al României, Cabinetul Grindeanu”.
Informaţie suplimentară
Proiectul de buget pentru anul 2017 a fost configurat pe un cadru macroeconomic cu o valoare a PIB de 815,195 miliarde lei şi pe o creştere economică de 5,2%. Deficitul bugetar cash este estimat la 2,96% din PIB, în timp ce deficitul ESA este de 2,98% din PIB cu încadrare în ţinta de deficit bugetar de sub 3% din PIB potrivit Tratatului de Maastricht.
Citiți principiile noastre de moderare aici!