Probele din dosarul Trifa sunt nerelevante, dacă e să ne luăm după rechizitoriul întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
În document se specifică faptul că: În cauză au fost dispuse expertize tehnico-ştiinţifice cu privire la telefonul mobil al victimei, traseologice cu privire la hainele victimei şi tehnice auto cu privire la autoturismul victimei, rezultatele obţinute nefiind în măsură să ducă la lămurirea cauzei. De asemenea s-a dispus efectuarea unei expertize biocriminalistice cu privire la mai multe urme materiale ridicate din autoturismul victimei rezultatul fiind nerelevant . De asemenea, în rechizitoriu se mai arată că: În cursul cercetărilor autoturismul folosit de inculpat la transportarea victimei a fost identificat şi s-a dispus o constatare tehnico ştiinţifică biocriminalistică, rezultatele fiind nerelevante .
Cercetare defectuoasă
În actul întocmit de procurorii Parchetului Înaltei Curţi este menţionat şi modul în care s-a efectuat cercetările de către anchetatorii arădeni. Cercetările în dosarul penal 698/P/2004 au fost efectuate de organele de urmărire penală în intervalul 22 mai 2004 – 30 septembrie 2004, într-un mod defectuos, fapt ce a condus la îngreunarea identificării şi prinderii autorilor. În acest sens trebuie exemplificat procesul verbal de cercetare la faţa locului din 23 mai 2004, întocmit de foştii procurori George Vlai şi Micle Blag, de lucrătorii de poliţie Gudiu Nicolae, Moisă Aurel, Biţiş Pavel, Tamaş Ioan, Vramiţă Florin, Moldovan Ştefan şi medicul legist Crişan Stelian, procesul verbal de cercetare a autorismului victimei întocmit de lucrătorii de poliţie Mihale Cosmin şi Moldovan Ştefan .
Gudiu: Nu sunt suspiciuni
Procurorii Parchetului Înaltei Curţi mai arată că: În telexul emis de către şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Arad, comisar şef Gudiu Nicolae în 23.05.2004, se comunică faptul că nu sunt suspiciuni cu privire la săvârşirea infracţiunii de omor .
De asemenea, procurorii au dispuns disjungerea cauzei cu privire la organele de urmărire penală menţionate mai sus, dar şi cu privire la lucrătorii de poliţie Doru Pană şi Ardelean Dan, menţionaţi de către partea vătămată Trifa Ioan în plângerea penală din 9 noiembrie 2004, în vederea efectuării de cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prevăzute de articolul 246 Cod Penal (abuz în serviciu contra intereselor persoanelor) şi articolul 264 Cod Penal (nedenunţarea).
I.C.
Citiți principiile noastre de moderare aici!