ARAD. O zonă rezidenţială relativ liniştită de la marginea cartierului Aradul Nou e perturbată constant de şoferi vitezomani. Pe strada Ogorului se face coborârea de pe autostradă spre oraş, iar conducătorii auto uită, se pare, să facă transferul de la viteza permisă pe autostradă la cei 50 km/h cu care au voie să circule în oraş. Aşa se face că nu mai apucă să vadă la timp indicatoarele rutiere din intersecţii şi, implicit, să respecte semnificaţia lor. Uneori, aceste indicatoare sunt şi acoperite de vegetaţie, aşa că sunt şi mai greu de văzut – susţin locuitorii din zonă.
Problemele…
„La intersecţia străzii Ogorului cu Armoniei au avut loc două tamponări în trei zile – 26 şi 29 mai. Ca noroc, cele două tamponări nu s-au soldat cu victime rănite grav; n-au avut decât răni ușoare/ superficiale, dar nu se știe niciodată… – ne-a relatat un rezident din zonă, care ne-a şi trimis două filmuleţe cu momentul impactului surprins de camerele de supraveghere. Cauza accidentelor o reprezintă indicatoarele care lipsesc sau nu sunt vizibile. Dacă vii de pe Armoniei spre Ogorului, nu vezi indicatorul de STOP decât foarte târziu. Pe Ogorului, sens de mers spre Zădăreni, la colț cu Armoniei, a dispărut indicatorul de trecere de pietoni de câteva luni bune. În plus, se circulă ca la raliuri, cu viteze excesive cu toate că sunt cinci treceri de pietoni. Câteodată trec 4 – 5 mașini și nu opreşte niciuna să te lase să traversezi trecerea. Agenții sosiți la fața locului au spus că vor lua măsurile necesare, dar când? Asta e întrebarea: câte accidente/ tamponări trebuie să aibă loc? Sau cineva trebuie să plătească cu viața ca să se facă ceva? Poate dacă publicaţi dumneavoastră un articol, o să ia cineva în serios aceste neglijențe sau se autosesizează cineva şi ia măsurile necesare” – este mesajul cu care se încheie sesizarea cititorului nostru.
Poziţia autorităţilor
Am transmis reclamaţia atât la Primărie (responsabilă de indicatoare), cât şi la Poliţie (responsabilă de sancţionarea şoferilor vitezomani). Reprezentanţii municipalităţii s-au deplasat la faţa locului şi ne-au informat că indicatoarele rutiere sunt cât se poate de vizibile pentru maşini (ne-au şi trimis fotografii pentru confirmare). Reprezentanţii IPJ s-au limitat să recomande şoferilor să circule cu prudenţă şi să respecte limita de viteză permisă în oraş: 50 km/h.
Trimite articolul
XNu este neapărat viteza. Foarte mulți nu știu să conducă corect. Dacă te uiți la mașinile de școală, majoritatea instructorilor sun pe telefon, nu au timp de elev, îl învață traseul, mai da un 300 de euro și are carnet. Rezultatul se vede în trafic. Cel mai tare îi că mulți greșesc dar tot ei sunt cu gura mare.
-
Foarte bine punctat.
De calitatea notiunilor si cunoștințelor instructorilor de la scolile de soferi cine se ocupa, cine ii verifica? Daca ii inveti gresit, asa vor conduce. Poligonul avea rostul lui. Simulatoarele deasemenea. Test aptitudini, ceva? Nu toată lumea are inclinatie spre șoferie. Dar dam permise pe banda rulanta, incaseaza si scolile de soferi, incaseaza si politia ulterior, service-urile auto nu mai zic. Autostrăzi pe cand? Cei 15 km de la Margina nici acum nu sunt gata. Dupa cati ani?
-
Nu sunt de acord.Nu toti sunt spagari, sunt si examinatori corecti care te trec, daca stii, a 3-a a 4-a oara fara nici un leu.Instructorii joacala doua capete, daca candidatul ia pe bune zice ca i-a dat bani examinatorului, daca candidatul nu ia , ii da banii inapoi si zice ca ,candidatul a facut greseli de netrecut !
dar de ce sa nu existe examinari teoretice ale soferilor o data la 5 ani ? daca nu iei testul sa ti se suspende permisul macar 30 de zile si sa ti-l dea inapoi doar dupa ce promovezi testul,
-
O ideea idioata venita dintr-un cap la fel de idiot!
-
inseamna ca esti putin redus mintal sau nu esti in stare sa inveti nimic.
-
te temi ?
-
Vad rromi cumasini de lux ..cine ii cauta cata scoala au daca aveau dreptul sa aibe permis?de cateva ori i am vazut drogati cum goneau ca nebunii chiar nu se aplica nici o lege pt ei?
Realitatea este ca in Arad fiecare circula cum il taie capul stiind ca nu il vede politia . Nu pre vedem politie rutiera pe asfalt nici macar in centru dar in cartiere Asta ziua ca noaptea nici atat.
Asa ca … nu va mai mirati de ce se intampla in trafic.
Cand e vreo sarbatoare sau alegeri, e plin de politie pe centru , in rest ……………cand si cand…….
F multe indicatoare sunt acoperite de vegetatie si nimeni nu toaleteaza copacii de langa ele
In general contraventiile sunt : treceri pe rosu, intrare pe interzis treceri peste linia continua parcari pe ”zebre” si pe portiuni hasurate depasiri neregulamentare, neacordarea prioritatii pietonilor la ”zebre” si asta chiar pe Revolutiei, pe Romanilor , pe Dragalina , Decebal, Pta Romana etc deci in plin centru.
Cine va lua totusi niste masuri dar nu din acelea cum se mai fac cand ies 7-8 politisti plasati intr-un singur loc opresc tot ce trece si sanctioneaza ce prind in neregula / centuri RCA ITP etc/dupa care …………..pauză mult timp
Sigur aceste controale ”colective” daca pot spune asa, se vad de la distanta si cine se simte vinovat cu ceva le ocoleste si pleaca mai departe pe vreo strada laterala
Intrebare :mai exista radare in Arad . sau nu? daca da de ce nu le scoate politia pe Victoriei Timisorii, Padurii Dorobantilor Vlaicu Saguna Romanilor etc.?
Prezenta politiei pe asfalt este un mod de prevenirea unor contaventii si chiar infractiuni