75 de cazuri de pediculoză au fost depistate, în perioada 14-18 septembrie 2015, de către medicii şcolari şi medicii de familie cu atribuţii de sănătate publică din mediul rural. Raportat la numărul total de copii – 33.706 – nu e mult: 0,22%. Dar sunt, totuşi, două clase de copii!
Pe lângă cei 75 de copii cu păduchi, medicii au mai descoperit 31 de cazuri de angine faringiene şi trei cazuri de micoze. „Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, când au fost 86 de cazuri de pediculoză şi 35 de angine faringiene, se constată o scădere a numărului de cazuri. De asemenea, nu s-au mai depistat cazuri de scabie” – precizează Constantin Cătană, director al Direcţiei de Sănătate Publică Arad.
Două clase de copii cu păduchi în Arad
Două clase de copii cu păduchi în Arad
Tradiţionalul triaj epidemiologic efectuat la fiecare început de an şcolar a scos în evidenţă faptul că sistemul de învăţământ este frecventat încă de copii care au păduchi.
Trimite articolul
XCele mai citite știri
Local
Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Nădlac au depistat în urma controalelor efectuate în zona de competență patru cetățeni străini fără drept de a călători în spațiul Schengen.
1
România
InfoCons, alături de partenerul său Declaratie-Nutritionala.ro, a realizat un studiu detaliat asupra ciorbei de perișoare comercializate în restaurante, având în vedere ingredientele și valorile nutriționale.
ARADON Sport local
Dan Moraru le-a dat 30 de minute în teren jucătoarelor venite de pe bancă.
România
Un cutremur cu magnitudinea 3,7 grade s-a produs sâmbătă după-amiaza, la ora locală 16:36, în zona seismică Vrancea, județul Buzău, potrivit informațiilor publicate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).
Local
Nudurile virtuale au fost distribuite băieților din liceu prin intermediul Instagram și Whatsapp. Conducerea școlii a deschis o anchetă și a anunțat Biroul Siguranță Școlară din cadrul IPJ Arad.
14
Evenimente
Un eveniment organizat de Complexul Muzeal Arad, în parteneriat cu ISF şi ASF, îşi propune să educe financiar noile generaţii.
Local
Investiția s-a făcut din fonduri europene, în cadrul proiectului „Îmbunătățirea managementului calitativ al râurilor transfrontaliere: Criș (Körös), Mureș (Maros) și Tisa (Tisza)”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!