Aşa cum s-a întâmplat la Liceul Teologic Baptist, şi Liceul Teologic Penticostal din cartierul Grădişte va avea în curtea sa o construcţie din containere, în care vor fi amenajate două săli de clasă. Aleşii locali au aprobat în ultima şedinţă CLM studiul de fezabilitate al investiţiei „Amplasare 6 containere pentru 2 săli de clasă P+1E cu scară de acces, beneficiar Liceul Teologic Penticostal Arad”.
Potrivit documentului, valoarea totală a investiției este de 526.781,13 lei (inclusiv TVA), finanţarea urmând a fi asigurată din fonduri ale bugetului general şi alte surse atrase conform listelor de investiţii aprobate în condiţiile legii. Durata de realizare a investiţiei este de şase luni.
Justificare
„Activitatea didactică a Liceului Teologic Penticostal se desfășoară într-un spațiu relativ subdimensionat față de necesitățile reale. În vederea asigurării unui spațiu suplimentar pentru activitatea didactică s-a optat pentru amplasarea unui container care să asigure două săli de clasă, motiv pentru care s-a întocmit documentația tehnico-economică faza Studiu de Fezabilitate. Realizarea acestei investiții conduce la punerea la dispoziție pentru activitățile școlare a unor săli de clasă moderne realizate conform standardelor în vigoare, care oferă siguranță și confort utilizatorilor” – explică primarul Călin Bibarţ în Referatul de aprobare a investiţiei.
Înfiinţat în 1991, Liceul Teologic Penticostal din Arad pregătește elevi pe două filiere: vocațională (profil teologic – specializare teologie penticostală) şi teoretică (profil real – specializare matematică informatică). Începând de anul trecut, școala are și ciclu primar, nu doar ciclu liceal şi gimnazial. În structura sa funcționează clase de la pregătitoare până la clasa a XII-a, frecventate de aproximativ 300 elevi.
Detaliile construcţiei
Liceul Teologic Penticostal se află pe strada Petru Rareș nr.7 şi e format din teren (1.832 mp) cu un corp de clădire. În curtea din mijloc ar urma să fie amplasată noua construcţie.
„Propunerea de arhitectură constă în amplasarea a trei containere alipite pentru o sală de clasă și alte trei containere suprapuse pentru o altă sală de clasă. O scară de acces din metal cu balustradă de protecție servește accesului la etaj. (…) Dimensiunile generale vor fi: lungime 7,20 m, lăţime 6 m, înălţime 5,50 m. Spațiul interior în sala de clasă va fi 6,90/5,70 metri. Acestea vor avea capacitatea maximă de 24 de elevi și 1-2 cadre didactice. Fațadele vor fi îmbrăcate cu lemn. Pe fiecare latură se vor prinde scânduri de lemn ecarisat, tratat antiseptic și antifungic. Acestea au rol de design dar și pentru a ventila fațada existând o distanță între panoul sandwich și scândura de lemn” – detaliază documentul aprobat de aleşii locali.
Trimite articolul
Xdar ce la solile si clasele obisnuite impreuna cu alti copii nu se poate?
trebuie special pt ei alte clase?, Numa intreb
Am separat copii pe nationalitati, acum facem si o separare pe orientari religioase.
Daca asa sta treba ca penticostalii nu pot sta intr-o clasa cu restul religiilor , eu declar ca nu sunt de acord ca din banii mei sa se faca investitia respectiva !
-
De acord cu tine