Consiliul Judeţean a adjudecat licitaţia organizată pentru deszăpezirea drumurilor judeţene. Licitaţia s-a încheiat cu un succes, din mai multe puncte de vedere. Pentru unele zone din judeţ s-au bătut în oferte chiar şi cinci firme, ajungându-se astfel să se reducă valoarea contractului, de la 1,3 milioane lei, pe care administraţia judeţeană s-a arătat dispusă să o plătească, pe anul 2010, la 991.377 lei.
Cristian Drăgan, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, ne-a declarat ieri, totodată, că licitaţia este multianuală. Asta, deoarece în premieră pentru Arad, cel puţin, s-au încheiat contracte care să poată fi prelungite pe o perioadă de până la trei ani. Scopul posibilităţii de prelungire a contractelor este ca firmele care participă la licitaţie să aibă siguranţa că nu vor investi degeaba în utilaje performante.
Cinci sectoare, două firme
Licitaţia a fost adjudecată pe fiecare din cele cinci sectoare de drumuri judeţene stabilite încă din anii precedenţi: Arad, Criş, Ineu, Sebiş şi Lipova. Pentru deszăpezirea în sectorul Arad s-au depus cinci oferte şi licitaţia a fost atribuită firmei ICIM SA Arad, la suma de 230.667 lei. Toate celelalte patru sectoare de drumuri judeţene vor fi deszăpezite de firma Palcu Impex SRL, din Sebiş, care a câştigat licitaţia pentru fiecare dintre ele. Pentru sectorul Lipova s-au bătut patru firme, respectiv, pentru celelalte trei, câte trei firme au depus oferte.
În cazul în care administraţia va fi mulţumită de modul în care va fi realizată deszăpezirea, în această iarnă, contractele ar putea fi prelungite pe o perioadă de trei ani. Mai mult, în contract s-au prevăzut şi eventualele suplimentări la contractele semnate, în cazul în care vom avea parte de o iarnă incredibil de grea. Se ajunge, astfel, la o sumă maximă care ar putea fi plătită de Consiliul Judeţean, pentru trei ani, de 5.375.559,09 lei.
Sub control GPS
Administraţia va şti în orice moment unde sunt utilajele de deszăpezire şi maşinile de patrulare, precum şi care sunt rutele parcurse de acestea. Potrivit lui Cristian Drăgan, „pe fiecare utilaj va fi montat un aparat GPS şi vom şti în orice moment de câte ori intră sau iese de pe traseu, precum şi unde se află pe traseu. Mai mult decât atât, fiecare şofer va avea un telefon mobil, pentru a putea lua legătura cu baza cât mai repede”.
Aprovizionarea a început
Trebuie menţionat că în toate cele cinci baze din judeţ a început deja aprovizionarea cu material antiderapant. „Vom dispune, în aceast an, de o cantitate mult mai mare de material antideranpant decât anul trecut”, a precizat vicepreşedintele CJA.
JA – S.B.
Citiți principiile noastre de moderare aici!