ARAD. Examenul maturității a fost mai greu decât se așteptau unii elevi, așa arată rezultatele afișate pe site-ul Ministerului Educației. Rata de promovare în judeţul Arad este de 69,33% și este sub media naţională de 73,3%. Totodată în acest an au promovat mai mulți elevi decât anul trecut când rata a fost de doar 65,53%.
Bacalaureatul a fost promovat 1.759 de candidaţi, dintr-un total de 2.537 de candidaţi prezenţi. Dintre cei promovaţi, 1.645 provin din promoţia curentă, iar 114 din promoţiile anterioare. Astfel, pentru promoţia curentă rata de promovare este 74,7%, iar pentru promoţiile anterioare – 34,13%.
Un singur candidat a obţinut media 10, de la Colegiul Naţional „Preparandia Dimitrie Ţichindeal” Arad, potrivit datelor oferite.
Două licee din judeţ au doar câte un candidat promovat. La Liceul Tehnologic de Transporturi „Henri Coandă” Arad a promovat un candidat din cei 29 înscrişi, el obţinând media 8,31. La Liceul Tehnologic „Vasile Juncu” Miniş a reuşit un candidat din 22 înscrişi, obţinând media 6,93.
Alte licee au avut doar câţiva candidaţi promovaţi, cum ar fi Liceul Tehnologic „Iuliu Moldovan” Arad (doi promovaţi din 16 înscrişi) sau Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu” Arad (şase candidaţi promovaţi din 21 înscrişi).
Citește și:
S-au afișat rezultatele la Bacalaureat! O medie de 10 și opt medii de peste 9,90 în Arad
Ministrul Educației: Rata de promovare la bacalaureat este 73,3%, cea mai bună din ultimii 10 ani
Trimite articolul
XPlatiti in continuare pe profesorii in ghilimele de la cele doua asa zise licee,platiti in continuare si toate cheltuielile de functionare si mergeti tot asa pina la calendele grecesti.
Bani aruncati in vint numai ca sa aiba niste asa zisi profesori un loc de unde sa isi ridice salariul mult prea mare pentru o munca mult prea putina si mult prea putin performanta.
Rusine.
-
Am fost elev atat la Henri Coanda cat si la un colegiu national aradean. Profesorii de la Henri Coanda chiar pun suflet si muncesc de 2 ori mai mult decat cei de la colegiile nationale. Diferenta de performanta a elevilor se reflecta si prin meditatiile luate in particular (cei de la colegii nationale deobicei se mediteaza)
-
Nea desfiinaturgentu, ce vina au profii ca au avut 4 ani elevi care au fost admisi cu medii sub 5?
-
Atunci lasa i sa mai i a salariile degeaba inca un an si inca unul si tot asa si la sfirsitul fiecarui an cu promovabilitate aproape zero la bacalaureat sa ne intrebam ce vina au ,, profii ,, .
Nu stiu ce vina au sau nu au , stiu doar ca raportat la rezultate se arunca cu banii de salarii si de functionare pe geam si daca avem in tara poate zeci sau chiar sute de asa zise licee cu aceleasi performante sumele de bani sint uriase.
Ar trebui sa le calculeze ministerul invatamintului,dar nu o faca acest lucru niciodata.
Iar informatiile cu privire la aceste ,, scoli ,, sint secret de stat , nu le fac publice ca se fac de risul lumii.
Iar scolile de acest tip functioneaza in continuare , si toata lumea este multumita.-
Bai, asta cu desfiintaturgentu, profii aia au intrat cu 10, elevul cu 1-2. Ce vina are proful ala cu 10 ca are la clasa elevi care nu stiu sa isi scrie numele pe foaie si sa citeasca nici macar pe litere? Reorganizare, da, neplata profesori cu 0 performanta, da, dar dati afara profesorii,chiar si titulari, si sa dea toti examen de admitere si angajati functie de note! Decat un ptof titular cu zeci de ani la catedra care nu ia un 5, mai bine un proaspat absolvent care ia 8, 9 sau 10! Angajarile sa se faca incepand cu liceele, de la cea mai mare nota si, daca cel mai indepartat catun nu are profesor, sa il mute acolo pe cel cu zeci de ani la catedra si sa predea acolo.
-
-
pai au că își.tin posturile.blocate la tara ,unde nu vor să meargă , și vor toti la oras, la lux, nu în praf și naveta..au că ies la greva exclusiv pt salarii, acceptând orice măgărie a ministrului și inspectoratului. au că nu lasă corijent sau repetent un elev slab..au că intră pe posturi nu pe merit ci lprin alte mijloace , vezi mediile de la titularizare..rugam ministerul.sa facă public Nr de catedre blocate și motivele , sa se știe odată de ce se lucrează cu suplinitori …așa o situație e inexistentă în oricare alta ramura bugetară ..
-
-
Sa stiti ca este mult mai greu sa aduci un elev de nota 4 la nota 6 decat un elev de nota 9 la nota 10, iar profesorii de la liceele care nu sunt de top depun enorm de mult efort pentru a-i ajuta pe copii. Nu sunt profesorii de vina pentru performantele elevilor, ci e vorba aici de un cumul de factori dintre care cei mai importanti sunt:
1. interesul si motivatia elevilor (in Spania te primeste si fara Bac si iti da salariu mai mare decat ai primi in Romania),
2. abordarea scolii acasa (parinti de tipul dvs care minimalizeaza importanta si pregatirea profesorilor),
3. faptul ca majoritatea materiei care trebuie invatata pt acest examen e inutila sau foarte putin utila in viata de zi cu zi de dupa liceu.-
pai sa facă greva și pt asta , nu doar pe cașcaval….pt înființarea școlilor de meserii..unde să predea.. daca duce elevul de 4 la nivel de 7 e cu bacul luat ..nu pt asta e profesor ?
-
Nu de mult, ministrul învățământului a spus că doar 6% dintre elevi știu să scrie corect gramatical limba română…..
-
Daca te uiti pe facebook, youtube si site-urile de stiri care au rubrica de comentarii pentru stiri, si 6% e mult!
speram cândva sa fie trași la.raspundere și directorii de școli, și profesorii care i au pregătit ….nu doar elevii cu zece pe linie , analfabeți functional, cu bacul.picat
-
Aia cu 10 pe linie sunt elevi olimpici, nu analfabeti functional si cu bacul picat, ca altii!
-
bacalaureatul nu e olimpiada, nu e examen de performanta . e rodul muncii comune elev profesor. cum profesorii pot da meditații in privat , pot și la școală, cu cei slabi , dar așa nu mai rămâne le mai rămâne timp. e o delasare totala In sistem, denota gradul de analfabeți funcțional , nu promovabilitatea la un examen de a solvire . pt tine nu e diferența , se vede ce ai făcut în școală…și nu e drama că profii sa ii lase repetenți …corijenți..sau e ?
-
frex, esti pe langa! Unul care ia 10 la bac sta si invata, nu o arde prin baruri, cluburi, apoi se duce obosit la ore si cu lectia neinvatata si temele nefacute! Sunt mii de cazuri de copii de 10 pe linie dintr-antaia pana intr-a douasprezecea, plus facultate FARA MEDITATII! Parintii (in caz ca traiesc), abia permitandu-le o chirie intr-o garsoniera de 10-12 mp si-un bilet dus-intors in week-end, cu trenul sau cu microbuzul! Asa ca nu mai da din gura fara sa cunosti si nu mai cataloga olimpicii ca fiind analfabeti functional! Pana una alta vezi ca abia ati luat un 10, comparativ cu judetele sarace pe care le discriminati gratuit pe aici!
-
-