ARAD. Două proiecte de lege au trecut de votul deputaţilor şi vor merge spre promulgare. Este vorba despre o modificare a Codului Fiscal privind sistemul de pensii şi de o lege privind prevenirea şi combataterea cancerului. Iniţiativele legislative, semnate de deputatul liberal arădean Sergiu Bîlcea, urmează să ajungă pe masa preşedintelui Klaus Iohannis spre promulgare.
Modificări pentru pensii
Primul proiect care a trecut de Cameră este Legea pentru modificarea Legii nr.227/2015 privind Codul Fiscal. Obiectivul principal al proiectului îl constituie modificarea art. 99 alin (2) şi a art. 100.
„Proiectul de lege vizează creşterea contributivităţii la sistemele facultative de pensii prin atragerea cât mai multor persoane interesate, crearea unui cadru legal de impozitare echitabil al acestora pentru a le face atractive şi rentabile.
Pe termen mediu şi lung, este nevoie atât să creştem nivelul de educaţie financiară al populaţiei, cât şi să creăm un sistem echitabil de impozitarea a pensiilor administrate privat, a celor facultative, precum şi a celor ocupaţionale.
Sumele obţinute din Pilonul I şi II nu vor putea asigura singure un trai decent la pensionare pentru actualii contribuitori, pensia publică viitoare va fi mai mică şi va veni mai târziu. Soluţia este ca populaţia să meargă treptat către un sistem privat de pensii.
Prin prezenta propunere legislativă ne-am dorit să reglementăm valoarea venitului impozabil atunci când urmează a se efectua plăţi din fondurile de pensii administrate privat, respectiv Pilonul II, Pilonul III şi segmentul pensiilor ocupaţionale din România”, a explicat deputatul PNL, Sergiu Bîlcea.
Planul contra cancerului
Legea pentru prevenirea și combaterea cancerului a trecut și ea de Camera Deputaților, parlamentarul arădean Bîlcea explicând că prin acest act legislativ se reglementează Planul național de prevenire şi combatere a cancerului.
„Acest plan are în vedere o inițiativă prin care să se asigure accesul rapid la servicii de depistare, diagnosticare, tratament și îngrijire în cazul cancerelor. Se va implementa în perioada 2023 -2030 și reprezintă principalul document de politică publică ce fundamentează măsurile de prevenire și combatere a cancerului la nivel național. Beneficiarii măsurilor prevăzute în Planul național de prevenire și combatere a cancerului au dreptul garantat de stat la serviciile de natură medicală, socială și de susținere psihologică asigurate prin intermediul furnizorilor de servicii organizați conform legii. Ministerul Sănătății, împreună cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate, vor crea un fond de inovație în sănătate în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a legii. În ceea ce privește impactul bugetar, finanțarea se va asigura în principal de către Ministerul Sănătății, cu un buget anual minim”, a transmis deputatul Sergiu Bîlcea, unul dintre inițiatorii acestei legi.
Trimite articolul
XDoua proiecte initiate ? sau semnatar pentru doua proiecte ?
Nu el a initiat, el e semnatar, atat, impreuna cu altii. Initiator este, spreexemplificare, la cea cu cancerul Nelu Tataru
si alti medici, nicidecum Balcea, ha, ha, ha …
Nu el a initiat, el e semnatar, atat, impreuna cu altii. Initiator este, spreexemplificare,
la cea cu cancerul Nelu Tataru si alti medici, nicidecum Balcea, ha, ha, ha …
Nici vorba, el este semnatar nu initiator, spre exemplificarea la cea cu cancerul sunt initiatori medici incepand cu Nelu Tataru, nu Balcea, ha ha ha …
Dar sa nu fim rai, caci, faptul in sine ca a catadicsit sa-si puna prețioasa semnătură pe cele doua proiecte, e un lucru demn de apreciat!
Ce va dat Giani sa mintiti in halul asta?
Mare noroc avem cu tine și cu glad, luați-vă bilet in Siberia, numai dus.