Se pune (mai mult) preţ pe şcoală la Pîncota, odată cu instalarea noului primar la cârma oraşului. Spunem asta datorită proiectelor iniţiate de primarul Dan Ştefan Pocrişer pentru construirea a două noi corpuri de clădire în curtea Şcolii cu clasele I-IV, respectiv în curtea Liceului Teoretic din localitate.
Pentru ciclul primar
În ceea ce priveşte clădirea destinată elevilor ciclului primar, aceasta va fi structurată pe două nivele – parter plus un etaj – şi va avea două săli de clasă şi o sală multifuncţională. Valoarea estimată a investiţiei este de 486.302 lei, finanţarea fiind asigurată din fonduri bugetare, exclusiv de la bugetul local.
Referindu-se la acest proiect, primarul Dan Ştefan Pocrişer ne-a declarat: „Era o necesitate de grad zero pentru că, astăzi, două săli de clasă funcţionează într-un alt corp de şcoală – în fosta clădire a Finanţelor – pentru că nu facem faţă cu structura şcolii vechi pentru efectivul de copii pe care îl avem acum la clasele I-IV. Firesc e să fie toţi împreună, tocmai de aceea noul corp de clădire va fi construit în curtea Şcolii cu clasele I-IV Pîncota, de pe strada Vasile Goldiş. Dacă lucrurile merg bine şi lucrarea se va atribui într-o lună de zile, atunci putem începe toamna aceasta şi sperăm ca până la mijlocul lui septembrie, anul viitor, când începe şcoala, să o dăm în folosinţă. Poate sunt un pic cam optimist, dar e normal să fiu aşa.”
Pentru gimnaziu şi liceu
Aşa cum aminteam mai sus, administraţia locală are în proiect şi extinderea Liceului Teoretic din Pîncota (care găzduieşte atât clasele de gimnaziu, cât şi pe cele de liceu).
„Proiectul a fost aprobat. Acum o lună, am primit finanţare de la Ministerul Dezvoltării, respectiv pe PNDL, pentru construire corp de şcoală în incinta actuală a Liceului Pâncota. Noua clădire va avea şapte săli de clasă, cu dotările aferente. Până acum avem 400.000 de lei alocaţi, dar valoarea totală a contractului e de 1,9 milioane de lei. Proiectul se va realiza în doi ani. Avem doar studiul de fezabilitate, acum se lucrează la proiectul tehnic astfel încât în scurt timp să demarăm procedura de licitaţie pe SEAP” – a explicat Dan Ştefan Pocrişer.
Citiți principiile noastre de moderare aici!