Plângerea penală a directorului DSP Arad, dr. Gabriela Ţârle privind „aparatura de supraveghere audio şi video cu înregistrare” descoperită în maşina de serviciu, a fost transmisă Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad (unde a fost depusă plângerea) şi-au declinat competenţa în acest caz şi au transmis plângerea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara. La rândul său, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara a transmis mai departe plângerea la DIICOT. „Am analizat plângerea şi s-a stabilit că nu este nici de competenţa noastră, astfel că în cursul zilei de vineri am transmis mai departe cazul către DIICOT”, a declarat pentru Mediafax procurorul general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara, Minodora Vladu.
Aparatura, „instalată ilegal”
Conform legii, atât interceptările telefonice, cât şi cele ambientale, trebuie să fie aprobate de un judecător, dar numai după ce acesta constată că sunt întrunite anumite condiţii. Astfel, se poate încuviinţa localizarea, interceptarea şi înregistrarea convorbirilor sau comunicărilor efectuate prin telefon ori prin orice mijloc electronic de comunicare şi a discuţiilor şi convorbirilor din mediul ambiental, numai cu autorizarea motivată a judecătorului, la cererea procurorului care efectuează sau supraveghează urmărirea penală. Or, dr. Gabriela Ţârle susţine că „nu sunt obiectul niciunei anchete penale şi nici nu am cunoştinţă ca vreo persoană din DSP să fie obiectul vreunei anchete penale în derulare. Ca atare, această aparatură nu poate fi instalată în mod legal” – concluzionează directorul Direcţiei de Sănătate Publică Arad.
Hărţuită şi… accidentată
Dr. Gabriela Ţârle a mai declarat că se simte hărţuită şi consideră că îi este afectată intimitatea personală, „atât ca persoană, cât şi ca director executiv, reprezentant al Ministerului Sănătăţii în teritoriu. Având în vedere existenţa acestei aparaturi, îmi este pusă în pericol viaţa şi, poate, şi existenţa mea” – concluzionează dr. Ţârle.
Pentru a-şi susţine afirmaţiile, ea ţine să dezvăluie şi un mic secret: „În zilele următoare descoperirii acestor sisteme, am avut un accident în legătură cu maşina şi cu mâna mea dreaptă. Concret, geamul mi-a prins degetul, probabil atingând nişte senzori montaţi ilegal.” No coment!
Citiți principiile noastre de moderare aici!