ARAD. Aşa cum v-am informat deja, dr. Gabriela Ţârle, fost director al Direcţiei de Sănătate Publică Arad, rămâne cu condamnarea la un an de închisoare cu suspendare, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României i-a respins apelul la sentinţa dată de Curtea de Apel Timişoara, pentru conflict de interese (aşa cum acesta a fost prezentat în premieră de Jurnal arădean). De asemenea, instanţa o obligă pe inculpata Gabriela Ţârle la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Decizia Înaltei Curţi, care nu poate decât să o întristeze pe fosta directoare a DSP Arad, este definitivă. Dar nu e singura soluţie judecătorească defavorabilă dr. Ţârle… Se pare că aceasta traversează o adevărată perioadă neagră, pierzând pe linie proces după proces.
Ghinion la executare
Ieri, de pildă, judecătorii Tribunalului Arad au respins apelul pe care dr. Gabriela Ţârle l-a înaintat, la începutul acestui an, într-un dosar al cărui obiect îl constituie o contestaţie la executare. Intimat în acest proces este chiar DSP, instituţia pe care a condus-o. Pe lângă faptul că a pierdut, dr. Ţârle este obligată de instanţă şi la plata a 500 de lei către Direcţia de Sănătate Publică Arad, pentru cheltuieli de judecată parţiale. Decizia de ieri vine după ce, luna trecută, pe 13, Tribunalul Arad a respins un alt apel înaintat de dr. Ţârle într-un alt dosar al cărui obiect îl constituie tot executarea silită. Şi atunci, instanţa a obligat-o pe fosta directoare la plata a 600 de lei cheltuieli de judecată parţiale către DSP Arad.
Suma de bani pentru care DSP Arad a decis să o execute silit pe dr. Gabriela Ţârle se ridică la 9.145,81 lei (7.347,65 lei debit + 1.798,16 lei cheltuieli de executare). Datoriile acumulate de fosta directoare faţă de instituţia pe care a condus-o datează din anul 2009. O parte dintre acestea au fost determinate de accesarea unor linii telefonice speciale cu suprataxă (ghicitoare, vrăjitoare). Acestora li s-au adăugat banii încasaţi pentru combustibilul folosit în deplasări nejustificate sau chiar inexistente, precum şi o parte din salariul luat în timpul în care era internată în spital, dar figura ca prezentă la muncă. A fost pusă la socoteală şi contravaloarea orelor suplimentare în care dr. Ţârle s-a pontat, deşi nu era la serviciu. În anul 2010, conform unui raport al Curţii de Conturi, valoarea totală a prejudiciului creat de dr. Gabriela Ţârle a fost stabilită la 47.483,16 lei. De la acel moment, dr. Ţârle i s-a reţinut, lunar, câte o treime din salariu. Dar, cum DSP nu a reuşit să recupereze în totalitate prejudiciul creat de fosta directoare, prin reţineri lunare timp de trei ani, s-a trecut la executarea silită.
Eşec (şi) în războiul cu angajatele
Dr. Gabriela Ţârle are calitatea de pârât în alte două procese cu două angajate ale DSP cărora le-a dat nota unu la evaluarea activităţii pe 2012, împiedicându-le să promoveze în grad profesional. A pierdut amândouă procesele în prima instanţă, dar a făcut recurs. Unul dintre ele se va judeca în aprilie. În ceea ce priveşte recursul din celălalt dosar, Curtea de Apel Timişoara l-a respins săptămâna aceasta şi a obligat-o pe dr. Ţârle la plata a 1.500 de lei cheltuieli de judecată.
CITESTE SI:
Un an inchisoare pentru dr. Tarle
Citiți principiile noastre de moderare aici!