ARAD. În urmă cu o lună de zile, Direcția de Sănătate Publică Arad trăgea un semnal de alarmă cu privire la lipsa personalului care efectuează triajul epidemiologic în vămile arădene. La momentul acela, angajații care erau detaşaţi de administraţia locală de la şcoli – medici şi asistenţi – pentru a ajuta, în contextul pandemiei, la triajele de la frontieră, s-au întors în mediul şcolar odată cu redeschiderea intituțiilor de învățământ.
Așa s-a ajuns la creșterea semnificativă a timpilor de așteptare, mai ales în punctele de trecere a frontierei Nădlac II şi Nădlac I, pe unde vin în ţară multe autocare, iar pasagerii trebuie să treacă și prin triajul epidemiologic, după controlul de la frontieră. De asemenea, cei care doreau să intre în țară pe la Vărşand şi Turnu au fost direcționați, tot din cauza lipsei de personal, către celelalte puncte de frontieră.
Rezolvare locală
Directorul Direcției de Sănătate Publică Arad, dr. Horea Timiș, declara la acel moment că, din cauza volumului mare de muncă, au existat cazuri în care unele persoane au fost carantinate din greșeală.
Deși s-au făcut demersuri la nivel central, situația s-a rezolvat temporar, pe plan local, prin detașarea a zece asistenți medicali din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad și a Spitalului Orășenesc Lipova. O soluție temporară și de compromis, în așteptarea deciziilor de la nivel central care, însă, nu au mai venit.
În schimb, a venit notificarea de la unitățile medicale prin care cei zece asistenți medicali au fost rechemați în spitale, urmare a creșterii numărului de internări pe secțiile Covid.
„Am fost informați, în cursul zilei de vineri, că detașarea personalului în cauză va înceta cu data de 17 martie, urmare a creșterii numărului de spitalizări pe Covid. Este nevoie de asistenți în spitalele arădene, înțelegem acest lucru, dar ne vedem iar în situația în care nu vom putea să asigurăm triajul epidemiologic în vămile arădene, din lipsă de personal. Personal pe care l-am tot solicitat încă din luna ianuarie, dar pe care nu l-am primit. Ca să ne desfășurăm activitatea în condiții optime, am mai avea nevoie de minim 21 de persoane care să efectueze acest triaj”, a declarat dr. Horea Timiș, directorul DSP Arad.
Trimite articolul
XSa va dam la muie cu dsp-ul vostru si cu vrajeala covrig!
Pentru ce maivcarantinati pe cei care vin din strainatate? Intelegeam carantina la inceput, cand in Romania nu erau cazuri. Dar acum cand sunt 5000/zi la ce mai bagi in carantina 14 pe unul care vine din Slovenia plecat 3 zile si a stat doar in hotel. Iar aici in tara partiile sunt pline si persoanele in varsta se inghesuie in piete.
-
Unde ai fost Heidi, la Sofronea la partie? Sau ai vazut tu la tv? :))